Minimalism emoțional

Și dacă te saturi? Dacă te saturi să fii o doamnă sau să nu te cobori la nivelul ăla sau să fii tu mai bună sau să ai mai multă minte de atât?

Dacă pur și simplu te saturi ca unuia să i se scuze toate comportamentele aiurea și de la tine să se aștepte la mai mult? Mai mult bazat pe ce? De ce într-o zi de primăvară cineva se trezește că dacă în general te porți relativ rațional atunci ar trebui să te porți frumos tot timpul? Frumos adică cum? Adică a nu te lua de cineva care se poartă aiurea fără niciun motiv?

Mergând mai departe, să te porți de căcat pare a fi apanajul tolerat al unora, dar dacă tu te porți la fel atunci tu ai dezamăgit. Întoarce și celălat obraz maică și nu fă urât. Trebuie să ajutăm și să protejăm agresorul să nu se simtă prost. Tu poți mai mult și îți mulțumesc de înțelegere. Știi, nu toți sunt așa înțelegători ca tine.

Și dacă te saturi să poți mai mult. Ia dă-l în mă-sa de purtat mai mult. Tot e la modă minimalismul. Uite, ne purtăm mai puțin și așa dispar urgent și cei tolerați, căci vaii, cum te poți comporta așa?

Mi se pare câteodată că civilizația și bunul simț ne-au făcut niște sclavi bine dresați care cred că tâmpenia și lașitatea lor e semn de înțelepciune. Am zile în care așa mă satur de tâmpenia asta…și îi fix trântă…că oricum nu fac nimic.

2 thoughts on “Minimalism emoțional

  1. Aia care se poartă rau… se simt deja rau. Asta ma ajuta pe mine, sa imi reamintesc. Un om care e bine, se poarta bine. Ala care face faze naspa, vorbeste urat, sigur vorbeste urat cu el insusi, in primul rand. Si e impreuna cu el… tot timpul:)) cu mine se intersectează din cand in cand, am noroc. Uneori pot chiar si sa fac sa nu se mai intalneasca, heh!

    Like

    1. Da.. Stiu ce zici si ai dreptate, dar nu te enervează câteodată să ți se zică fix ce zici tu, ca el are o viata nasoala și lasă-l că uite ce amărât e? ;l

      Like

Comments are closed.