Zâna Mucilica și aventurile ei la volan

Azi, la volan, pe când ascultam deja obișnuitul refren Ba da, Ba nu cu care începe orice ceartă în mașină, m-a lovit revelația: nu există niciunde un manual sau măcar un scurt îndrumar al scobitului în nas la volan, iar toată lumea e lăsată să învețe pe propia piele categoriile și capcanele mucilor. Nu mi se pare în regulă să ascundem o asemenea informație și m-am decis să las aici scris copiilor mei adevărul.

Toți oamenii pământului se scobesc în nas, iar 76% dintre ei și-au și mâncat mucii când erau copii. 63% din scobitorii în nas o fac la volan când sunt singuri în mașină, 27% nu au nicio inhibiție față de partener, iar 10% chiar se folosesc de ajutorul partenerului când din greșeală extrag un muc pacoste, așa cum o să vedeți mai jos..

Mucii care sunt minați la volan se împart în trei categorii:

  1. Mucul mic și cooperant e un muc micuț, de duritate medie spre mare care stă poziționat pe marginea nării. El se dezlipește ușor, creând satisfacție medie și poate fi aruncat rapid pe jos. Este perfect pentru o coadă scurtă la un giratoriu sau pentru un semafor care era deja roșu când ai ajuns la el. Ar merge și pentru o trecere de pietoni, dar e puțin riscant.

  2. Mucul de duritate ridicată, înfundat bine în nas necesită un timp mai mare de muncă. Este nevoie de mai multe rotiri ferme de deget până reușiți să îl prindeți și să îl trageți afară. E indicat pentru o coadă lungă, de gen coloană la mersul spre casă. Câteodată până și stăpânul lui rămâne mirat de lungimea zăcământului, de robustețea combinată cu finețe și de adevărata operă de artă a propriului nas, așa că se joacă un pic cu el mângâindu-l și apoi modelându-l într-o bilă frumoasă înainte să îl arunce spre groapa pierzaniei mucilor numită de profani Covorașul față stânga, unde Zâna Mucilica lasă o învelitoare de Sugus pentru fiecare muc rătăcit.

  3. Mucul păcătos e mucul care începe tare, dar pe cât tragi de el devine tot mai lung și mai apos. Acest muc e diavolul mucilor scobiți dacă nu aveți un șervețel sau foarte mult timp de frământat până să se ia complet de pe degete și să se poate dezlipi fără a murdări volanul. Din cauza acestor muci diavol e recomandat să ai tot timpul în ușa din stânga un șervețel. În medie un șervețel bun poate suporta pe o față 3 muci diavoli înainte de a trebui înlocuit.

Sper să vă fie util acest mic compendiu și nu uitați să verificați tot timpul scurt stânga și drepta înainte de a vă lansa în activități recreative. Pentru cei care țin la imaginea lor, verificați și sus camerele de monitorizat trafic și încercați tot timpul să nu fiți primii la semafor.

Să aveți drumuri productive!