Pentru simplitate și eficiență de sărbători

Au trecut și sărbătorile astea și încă ne facem cruce cu limba în cerul gurii că am supraviețuit cu trei puțoi competitivi care nu uită la nicio întâlnire să ne arate că sângele de verișori se face instant apă dacă tu vrei să apeși primul butonul de la trecerea de pietoni.

Totul simplu și frumos, ca un vals ușor, fără nicio șuviță rebelă, niciun stres, nicio problemă nu poate atinge o minte clară și un trup hrănit cu spanac, salată și multă cafea.

Știu că totul pare idilic, dar nu e așa pentru că de fiecare dată când mergeam să îmi fac cafea, abia după ce se umplea excesiv cana îmi dădeam seama că cineva muta cantitatea de apă de la 20ml la 100ml. Cineva muta constant dozarea expresorului de pe un delicios shot de expresso simplu, negru, elegant pe o poșircă de cafea spălată într-o ditamai cana de apă. Cum? Cum să funcționezi așa?

Bun, acum dilema mea legată de setarea apei, care e și singurul lucru care poate fi setat la expresorul ăsta: A cui ar trebui să fie responsabilitatea să seteze expresorul: a celui care a terminat de făcut cafeaua să îl seteze cum era înainte de a-și face el gândindu-se că următorul e zăpăcit și grăbit să își ia antidotul sau a celui care începe să își facă cafeaua să îl seteze pe cum vrea el și să îl lase așa următorul știind asta și negreșind cafeaua lui?

Vreau claritate în roluri și responsabilități ca să fim la eficiență maximă de sărbători și să putem aborda elegant certurile minore pe a cui e mașinuța albastră sau cine să stea pe fotoliu și cine pe canapea.

4 thoughts on “Pentru simplitate și eficiență de sărbători

  1. Eu cred ca cel mai bine e sa seteze fiecare, inainte de a-si face cafeaua. Asa ( probabil ) se elimina riscul “accidentelor”. 😀

    Like

    1. De acord, ce rost are sa ai un aparat smecher daca vrei setari “default”. Daca setezi totul inainte, procesul e mai placut si rezultatul e exact asa cum vrei.

      Like

Comments are closed.