Chestia asta cu călătoritul

Dacă chestia asta cu călătoritul e o mare schemă a unor băieți deștepți care s-au prins că pentru o grupă mărișoară de oameni consumatorismul nu mai prinde și s-au gândit să le vândă alt vis pe pâine?

Ia uite ce fain arată:

Adică viața ta va fi cu adevărat viață dacă călătorești. Adică viața ta nu e viață acuma. Dacă treci printr-o perioadă mai proastă și îți ridici probleme existențiale inerente și dai de vreo 20 de oameni care share-uiesc citate din astea, alte 20 care pun poze sclipitoare din vacanțele lor ( evident că toți suntem minunați în vacanță) și vreo alți 20 care vorbesc pe la birou cum și-au luat bilete de vacanță în Machu Picchu, pac, ți-a picat fisa. Asta îți lipsește. Călătoritul. Unde? Sigur o să găsești unde, dar nu la munte în Apuseni că acolo nu este vibe bun. De ce? Că fericirea se caută și poate dai de ea prin lume, că ea nu stă prin jurul casei.

Nu zic că nu sunt oameni născuți cu asta în sânge, dar mi-e teamă că o altă parte sunt născuți numai cu căutarea existențială în sânge și de calea urmată în căutare se ocupă strașnic un marketing deștept.

Ce ziceți de pozele cu citate despre călătorie unde pe fundal sunt plaje și mări?

Ce ziceți dacă top 10 țări care depind de turism sunt aproape toate legate de plajă și mare? https:// www.worldatlas.com/articles/top-10-countries-most-reliant-on-tourism.html

Da, o să ziceți că nu e chiar așa, că evident că dacă începi să faci turism și îți merge, atunci evident că investești în asta și atunci depinzi mai tare. În plus de asta ce ai face pe o insulă în afară de turism? Dar măcar dacă recunoaștem asta, recunoaștem că atunci, sigur ai nevoie și de marketing ca să ții plaja deschisă și că marketingul înseamnă să apeși pe emoțiile care o să creeze reacție? Cred că aceeași emoție vinde haine sau cosmetice sau operații estetice. Promisiunea că viața ta va fi mai bună după ce le vei face, că tu vei fi o variantă mai bună a ta.

Ceea ce poate fi perfect adevărat, numai că mă întreb dacă efectul nu se duce repede, iar după ce ai vazut vreo 4 capitale din Europa, cam toate sunt la fel, dar tu tot te duci să mai vezi și alte 5.

No, hai ziceți că mă aberez, dar de ce te-ai duce să vezi Bruges, în loc să stai calm la tine pe canapea să te uiți la In Bruges?

Cred că de fapt am scris pentru cei care nu merg prin capitale sau prin locuri exotice fără un scop clar și sunt maxim fericiți cu asta și s-au prins că trebuie să își creeze în mediul lor aventuri continue care să le hrănească nevoia de a simți că își trăiesc viața. Poate totuși m-am aberat un pic.