De Crăciun fii oricum

Cred că ar trebui să scriu ceva de Crăciun și de dat pagina spre noul an. Anul ăsta a fost ciudățel. Tot anul mi-am împins limitele, după care am stat să mă recuperez după stresul pe care mi l-am creat singură. Ulterior citeam Antifragil de Taleb și aflam că e bine ce am făcut.

Măi, lăsând la o parte multele mele experimente și căutări, sunt două chestii simple de care sunt foarte fericită anul ăsta.

Chestia unu: Am făcut o vacanță numai cu soră-mea și m-am simțit iarăși ca în copilărie. Ea adultul serios, calculat și atent, eu copchilul care o provoacă să facem prostii. Am fost ca într-o bulă atemporală cu blonda care mi-a distrus taberele la mare și de care îmi era dor la maximum.

Chestia doi: De o lună am primit vestea la care ne era frică să și visăm. După un an de luptă aprigă cu cancerul și doi ani de așteptare încordată, mama a fost declarată în zona de risc minim de recidivă. Mama, să nu te prind că te mai ții de prostii că te bat cu mâna mea!

La final, să fiți cum vreți voi de Crăciun: mai buni, mai triști, mai veseli, mai ghiftuiți, mai beți, mai îmbufnați, mai singuri sau mai distrați. Oricum ar fi, e doar încă o zi în care să faceți pace cu voi înșivă și să renunțați să vă mai proiectați viața după ce vă vând filmele stupide că ar trebui să fie. Și dacă nu vă iese de Crăciun, poate vă iese a doua zi sau a treia sau a o sută patruzeci și opta zi.

Și musai musai să vă sunați mamele să le spuneți că le iubiți și să le întrebați ce vă aduce moșul.

Vă îmbrățișez!