Mic ajutor pentru viitorii tătici

Înainte să rămân însărcinată cu pruncul numărul unu am citit tot felul de articole și cărți despre ce înseamnă aventura asta. Nu zicea niciunde că să faci un copil e ca și cum ți-ai face un tatuaj pe față ( nu eu am zis-o ci o tipă mai sexi https://www.goodreads.com/quotes/32091-having-a-baby-is-like-getting-a-tattoo-on-your), dar tot am fost pregătită puțin pentru haosul emoțional ce va urma. Soțul meu în schimb a fost ca lovit de tren.

Așa că, drag viitor tătic ia loc și citește:

  • Erai iubit și apreciat și lumina ochilor? Erai, e bun timpul verbal. Ia-ți tai-tai temporar de la poziția de ființă adorată și pregătește-te de poziția de ființă abuzată.
  • Aveai idei bune și pragmatice de genul: Să o sunăm pe mama să o întrebăm ce să facem? Nuuuu. Astea se cheamă idei proaste. Idei care nu se dau, eventual se maschează sub mesaje subliminale de genul Oare mamele noastre cum făceau chestia asta? Trebuie să le fi fost greu. După aia mucles și aștepți ca ideea să înflorească.
  • Normalitatea nu mai e normalitate. Iraționalul și oboseala sunt noua normalitate. Nu e nimic anapoda ca după o săptămână de colici și urlete când în sfârșit piticania doarme, ea să alegă să își facă unghiile și apoi să se enerveze când acea chestie se trezește brusc și îi strică oja. Sau când e ruptă de oboseală și stoarsă de nervi să decidă că ar mânca o prăjitură diplomat făcută de mâna ei.
  • Farmacista din cartier o să devină probabil prietena ta cea mai bună, căci o să cumperi de la supozitoare, la tampoane, la cinci termomentre, la uleiuri esențiale, la picături pentru otită, la pompe pentru lapte, la plasturi pentru ragadă și la cremă pentru funduri opărite. Cred că ajungi să mergi mai des la farmacie decât după pâine.
  • Neștiutor și neînțelegător. Astea sunt noile tale etichete. Nu știi cum e să naști și nu știi nimic din ce simte copilul căci nu ai conexiunea aia specială cu el ca să îl poți înțelege.
  • Cacaul din pampers se studiază atent, nu se strâmbă nasul la el mai ales când mama vine să te consulte dacă e ok culoarea.
  • Draga mea, liniștește-te, poate că exagerezi e în top 3 cele mai mari prostii pe care le poți spune. Celelalte două sunt: Te rog eu nu mai plânge! și Stai liniștită, o să se descurce și cu o puță mică.

Poate cel mai bine ar fi să îți pui șorțul, să cureți bucătăria, să speli vasele, să duci gunoiul și să scoți copilul la plimbare. Și toate în tăcere. Maximă. Și fără să te plângi că ești obosit și că ai avut o zi grea. Totul va fi fucked up. Cel puțin 6 luni. Păcat să ai alte așteptări și filme fericite cu viața de familie. Alea sunt numai pe Facebook și Instagram, în pozele cu copii în coșuri făcute la fix 6 săptămâni.

O să fie nasol, dar sigur o să reziști. Ești bărbat și ești de fier. Hai șu, pleacă la ora de puericultură să afli cum se dilată colul și ce o să vezi în sala de naștere.