Când știi că e vremea unui război

L-am văzut cu ochii mei. Tocmai terminasem de curățat bucătăria și m-am învârtit toată ziua pe lângă ea ca să pot prinde momentul în care va apărea.

Știam sigur că o să își facă apariția undeva după ora 19:00, dar nu știam exact cine îl va aduce și dacă teoria mea, pe care o construiesc de luni întregi nu va fi demontată. Aș fi dat orice să am dreptate, deși dacă aveam dreptate însemna că suntem totalmente pierduți dacă eu nu mă ridic împotriva ei și nu declanșez o acțiune pe mai multe planuri.

Am ieșit să pun hainele la uscat și când m-am întors să verific bucătăria… apăruse. Era hidos. Era singur și murdar numai pe jumătate. Stătea nemișcat în chiuvetă și se uita la mine cu niște ochi plini de ură. Și-a ascuțit marginea și mi-a aruncat printre zimți: Uită-te bine. Eu sunt începutul și sfârșitul. Toți mă vor urma, iar eu o sa plec doar ultimul. Sunt coșmarul tău și nu poți scăpa de mine. De acum încolo îmi chem rudele.

Am țipat îngrozită. L-am luat în mână și am alergat spre sufragerie urlând: Cine a lăsat cuțitul ăsta nespălat în chiuvetă?

Cu ochii plini de groază copilul cel mare a spus: Tata.

Mi-am încleștat pumnul și am răcnit: Tu nu știi că după ce apare un lucru nespălat în chiuvetă fiecare va crede că e ok să le lăsăm în chiuvetă și astfel primul nespălat va fi urmat de toți ceilalți care ar trebui să stea în mașina de spălat și nu să se adune în chiuvetă? Tu chiar nu știi că după ce se adună un morman în chiuvetă, ne e groază să ne atingem de el căci e prea mult de lucru și după aia se strânge un morman și mai mare și totul devine un munte de vase murdare până ce o amărâtă femeie își face curaj să le mute în mașina de spălat? Tu chiar nu știi?

Se uită la mine și spune simplu: Nu.

Plec neînțelesă și desumflată de acest răspuns ignorant, atât de simplu și prin asta atât de jignitor, după ce eu tocmai îi dezvăluisem măreața mea teorie.

Spăl diavolul și jur să întăresc vigilența oștilor în zona posedată. O să încep cu cadeții, iar abia la final cu domnul maior.

4 thoughts on “Când știi că e vremea unui război

  1. Nu ați procedat corect. Practic v-ați asumat rolul de autoritate suspusă celei paterne, cu dreptul de a judeca faptele tatălui. Copilul va învăța că autoritatea oficială este matriarhală.
    Acasă are o mamă, iar în societate va avea o educatoare, apoi o învățătoare și o majoritate zdrobitoare de profesoare, în dauna profesorilor. Va descoperi, desigur, și ”statul paralel” al bărbaților, un fel de interlopi trăindu-și hedonist viața.

    Like

    1. Nici nu am realizat implicatiile acestei miscari contra vaselor murdare. Cred ca o sa il manipulez pe seful suprem sa creada ca a fost ideea lui. E mai bine asa?

      Like

Comments are closed.