A place beyond belief

Am fost în vacanță cu soră-mea. Au trecut vreo 10 ani de când am avut ultima vacanță împreună fără copii sau parteneri și parcă era vremea să ne purtăm iarăși ca doi copii tâmpiți.

Am știut așa: vrem să ne vedem, vrem să stăm cât mai mult afară și să ne mișcăm, nu vrem city breakuri, vrem să facem ceva ce nu facem în mod normal, vrem o locație unde să ajungem ușor și din România și din Franța și să ne coste cât mai puțin.

Am deschis Whatsup, Google maps, Google flights și Booking am închis ochii și degetul a căzut pe Eindhoven. O vacanță de dat cu bicicletele cu zero planuri făcute înainte.

Așa ne-am ales cu o cazare foarte faină într-un hostel cu camere de 2 persoane, într-un parc cu case pentru persoane cu probleme mentale, hotel folosit pentru integrare socială a pacienților, care erau angajați la hotel și ajutați să lucreze intr-un mediu cât mai propice. Nu râdeți!

Așa ne-am ales cu 2 biciclete fără viteze sau frâne șmechere Shimano, ci niște Pegasuri clasice și robuste.

Așa ne-am ales cu holbatul de seară la Fietsknoop, o aplicație numai în olandeză, care îți arată rutele de bicicletă și cu ea îți poți planifica foarte fain traseul din ziua următoare în timp ce cealaltă soră stă cu Google translate lângă.

Tot așa ne-am ales cu o discuție la micul dejun cu o belgiancă jucatoare de fotbal la echipa națională a Belgiei care ne-a recomandat o rezervație naturală incredibilă.

Ne-am ales și cu niște scoici delicioase ( să o căutați pe Lavinia pentru rețetă) și o seară făină la profu’ de mate din liceu ( să îl căutați pe Florin pentru povești de orice fel).

Nu în ultimul rând așa ne-am ales cu niște lecții importante despre mersul pe bicicletă câte 40 de km pe zi, pentru persoane verzi și spontane:

 1. Curul te doare numai în primele 2 zile.

 2. Fără pantaloni cu protecție sau pernă cu gel, o să ai o viață foarte grea.

 3. Chiloții tanga sau cu elastic pe margini sunt moarte.

 4. Epilat inghinal proaspăt înainte de maraton e o idee exotică.

 5. După două pahare de vin te crezi Batman pe bicicletă.

 6. Dacă ai picioare scurte și nu poți regla șaua, așteaptă-te să te doară umărul de la atâta frânat și sărit de pe bicicletă la semafor.

 7. Dacă pedalezi noaptea printr-un parc gol plin de umbre atingi viteze luminice.

 8. Bătrâneii care te întrec au biciclete cu baterie, nu te demoraliza.

 9. Nu-ți lua protecție cu tine, că după 40 de km de făcut sex cu șaua, nu mai ai chef de nicicun olandez înfocat.

 10. Dacă sora mai mare zice că e destul datul cu bicicleta și e timpul de văzut artă modernă, atunci așa faci.

 11. Îi așa de fain să ai o soră! Musai mergeți și vă cumpărați cel puțin una.

 12. O fost așa de bine! Olanda e incredibilă pentru bicicliști.