Un pic despre munte și un pic mai mult despre altele

Când am apăsat butonul de Înscriere, acum vreo două luni, știam că începând din ziua următoare o să spun tuturor că voi merge la Școala de mers pe munte, tocmai ca să nu las loc fricii de a anula totul în ultimul moment. Scuză bună aveam căci toată lumea îmi știe deja nenorocitul de șold stâng care a produs ceva hăhăieli în povestea asta, dar care nu îmi dă pace deloc. Motivul adevărat de anulare era de fapt frica teribilă de a sta cu 27 de necunoscuți și a nu ști ce să zic și cum să fac să nu își dea seama cam cât de strâns îmi e stomacul când nu e în spatele unei tastaturi.

Mno, nu vă zic ce a fost în capul meu zilele astea și cum am trecut prin școală, dar vă zic numai de ce să vă înscrieți anul viitor, fix la școala asta și nu la altele.

Școala asta e mult mai mult decât despre munte, dacă tu vrei să auzi ce îți zice pe lângă cursurile despre echipament, prim ajutor sau orientare.

Școala asta e despre pasiune, despre oameni care își fac munca cu pasiune și responsabilitate, oameni care deși stăteau în ploi și frig de 3 săptămâni, aveau încă răbdare să dea toate explicațiile din lume și să răspundă la te miri ce întrebări.

Școala asta e despre echipă, despre echipa care are grijă de fiecare membru al ei care e pe munte, dar nu uită nici să ducă afine sau flori celor rămași la bază să păzească corturile sau să țină focul aprins.

Școala asta e despre te ține de cuvânt oricât de greu ți-ar fi și a te duce după apă deși nu îți mai simți tălpile de bășici sau a tăia lemne deși nici nu mai poți respira din cauza fumului.

Școala asta e despre puținul mult și multul puțin găsit în maniferestări simple cum ar fi să-ți împărți pâinea sau pateul cu colegul care poate are mai multă nevoie decât tine.

Școala asta e despre respect față de colegul tău de cort, colegul tău de tabără, cursantul care va folosi cortul tău peste o săptămână, străinul care va călca pe aceeași potecă ca tine.

Și nu în ultimul rând, școala asta e despre liniște și cum să înveți să te asculți.