O aventură de vară

Anul trecut prin iulie băiatul ne-a anunțat că el e prea mare să mai meargă vara la grădiniță și că face orice numai să nu îl mai trimitem.

Am aranjat cu bunicii cum au putut și ei, dar ne rămâneau câteva săptămâni neacoperite. Așa că ne-am luat inima în dinți și am înscris copilul într-o tabără cu instructoarea lui de cățărat.

Cu o săptămână am aflat că apăruse o problemă și ea nu o sa vină de la inceput, ceea ce lăsa copilul pe mâinile altor doi instructori pe care noi nu îi cunoșteam, dar copilu îi știa de la sală. Am zis gata, anulăm și vedem noi ce și cum mai departe, doar nu putem lăsa bietul băiețel de 6 ani să plece în prima lui tabără singur și neprotejat printre străini. Atunci soțul meu a pus piciorul în prag și mi-a oprit nebunia maternă.

Cu inima ca un purice congelat am lăsat copilul lunea dimineața la Centrala de escaladă și am jucat pe dura în timp ce îmi făceam cruce cu limba în cerul gurii.

În următoarea săptămână am stat cu degetul pe refresh-ul paginii Centralei, unde puneau poze zilnic cu ce făceau și mi-a tremurat mâna de vreo 400 de ori pe telefon, dar nu am dat niciun apel să văd ce fac.

După câteva zile a mers în tabără și instructoarea iubită a lui Hori și am rugat-o să îl pupe dulce pe prunc. Așa am primit proba că copilul sclipea de veselie:

Au cățărat, au mers prin peșteri, s-au dat cu tiroliana, au stat la foc de tabără, au făcut gulaș, au dormit în rulote, s-au jucat cu nămol și Hori delicatul a reușit să nu se spele o săptămână întreagă.

Anul ăsta? Mi-am luat deja clești de nas și rezervă de detergent și e pregătit iarăși de tabără fără nicio emoție ci numai cu entuziasm.

Pe prietenii noștri de la Centrală îi găsiți aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1145872228886722&id=188921284581826. Anup ăsta au trei tabere. Dacă vreți să cunoașteți vedeta acestui blog, în 2 iulie își ia zborul cu ei.

Curajul și eliminarea îngrijorărilor materne se găsește aici: https://www.liquor.com/brands/cointreau/#gs.TJ2WfZo