De ce fluieră constructorii femeile

Știți cum noi oamenii suntem proști în cap și avem nevoie de cineva să ne zică că suntem grozavi ca să credem că suntem grozavi? No, eu sunt mai rău ca orice prost din ăsta, căci pe un munte de îndoieli stupide, de genul de ce aș știi eu mai bine decât alții cum sunt eu, când ei sunt mai mulți și mai obiectivi, mi s-a pus zilele astea ca o cireașă putedră pe tort o neagră supărare.

Mergeam eu prin oraș și la un moment dat mi-am văzut imaginea într-o vitrină și am zis aoleu, ce urât sunt îmbrăcată. Copilul, de altfel angajat part-time la Vogue, a aprobat că am avut și zile mai bune. A doua zi mă înțolesc frumos, cred eu, și la o plimbare rapidă prin mall, trec prin zona triștilor purtători de pungi, veșnic așteptând o nevastă să iasă de la cumpărături. Unul își ridică privirea cu speranță, eu zâmbesc cu speranță așteptând să îmi valideze prezența cu o privire lungă, dar el pleacă apatic capul înapoi în telefon lipsit de orice interes. Tristețe amară și supărare neagră. Vremea mea a apus. Tristețe, câmpii de tristețe….(inserați aici multă tristețe de toate formele și culorile, tristețe întreruptă doar de activitațile zilei, dar totuși cel puțin 5 minute de tristețe bifată pe zi sau poate la două zile.)…….

Munți de tristețe zile întregi până când azi a răsărit curcubeul pe strada mea.

Intram în Cora, el ieșea din Cora. Eu mă grăbeam. El s-a oprit și s-a uitat după mine. Eu am pus capul în pământ. El mi-a zis șuierat că ar avea ceva aventură cu mine, folosind cuvinte greu de reprodus pe un blog civilizat. El era un mic septuagenar pervers. Eu am alergat repede în magazin, dar sunt iarăși pe val. Doar cu o mică repoziționare în publicul spectator.

No, acuma știți de ce fluieră constructorii femeile? Nu că se așteaptă vreodată să aibă succes, ci pentru că ei au înțeles acest mecanism al nevoii umane de validare. Ei chiar le fac un serviciu, ajutându-le să se simtă grozav în propia rochie. Cred că noi subestimăm rezultatele meditației cu trafaletul în mână.

Bătrâneii perverși nu știu încă ce au înțeles, dar vă anunț când aflu. Poate tocmai l-am ajutat pe Cărtărescu să scoată o carte De ce fluierăm femeile și o să conțină răspunsul și la dilema asta.