Să oprești lumea în loc

În engleză îi zice “the flow”. E o stare de concentare maximă în care totul din jur se dizolvă și rămâi doar tu cu tine și cu ce faci. Mintea e calmă. Niciun gând nu aleargă nebun în altă parte. Ești doar tu, în forma ta cea mai pură. Corpul te ascultă și rămâne tăcut așteptând comanda ta. Ești infinit. Ești totul. Ești în plină creație.

Nu am reușit să ating starea asta decât înotând. Mă concentram ca fiecare bătaie să fie cât mai lină și corpul să alunece perfect fără să lupte cu apa. Căutăm întinderea perfectă în care aș fi reușit să ating acel punct imaginar care fugea tot timpul din fața degetelor mele.

Și cumva am pierdut asta. Ce faci când nu mai reușești să oprești lumea în loc?

Deși știu că nu răspundeți niciodată, voi cum opriți lumea în loc?

6 thoughts on “Să oprești lumea în loc

 1. Cant la pian, asa rudimentar cum pot. Alerg pe un traseu greu sau tragand mai tare de mine. Imi aduc aminte si incerc sa retraiesc momentele alea din adolescenta cand citeam o carte pe patura in iarba la soare si deodata ridicam capul si timpul se oprea cat absorbeam eu totul in jur, cu toate simturile: caldura razelor soarelui, mirosul ierbii si al pamantului, verdele crud si forma perfecta a fiecarei lamele de iarba, furnica grabita, rasuflarea mea ritmica inspirand aerul curat si caldut, vantul racoritor, zumzetul galagios al ierbii.

  Like

  1. si nu vezi furnica miscandu-se cu incetinitorul, marita la scara normala, in timp ce bubureii iti joaca tontoroiul pe creier ?

   Like

   1. N-am vazut niciodata nimic miscandu-se cu incetinitorul, dar inca nu e prea tarziu:D Aaaa, mi-am mai amintit de un moment recent- nu tocmai flow, dar concentrare maxima, maxima, cu toate resursele, true mindfulness: cand am facut peridurala hehe

    Like

 2. De fapt, acum ma gandeam ca pot sa zic ca inteleg intrucarecumva sentimentul de a inota si a ramane doar tu cu apa, cu performanta pe care incerci sa o atingi. Dar nu am stat niciodata sa ma gandesc la ce importanta are acest lucru asupra starii de, sa zicem asa, intr-o oarecare masura mindfulness. Acum stau si ma gandesc ca acele clipe erau o forma de asa ceva, ca imi incetineau gandurile si ma duceau in starea de contemplare, fara sa pun prea multa atentie pe acest lucru.

  Like

Comments are closed.