Fanul Metallica aparent anesteziat

Iubirea oarbă m-a dus până pe tărâmurile înghețate ale Suediei la o plimbare cu barca și un concert Metallica.

Pentru un spectator neavizat și nepurtător de tricou niegru cu simbolurile afecțiunii veșnice pe el, acest concert a fost practic o expediție asurzitoare de observație a fanilor metaliști.

Ericsson Globe Arena e un glob. Nu v-ați fi gândit, nu? Globul are scena în mijloc și pereții plini de scaune, unde fanul metalist se poate odihni în caz de amețeală cauzată de datul din cap.

Ne luăm și noi frumos locul și stăm cuminți să vină artiștii. În stânga se așează doi tipi care își termină berea și dispar, lăsând sub scaun un rucsac. Acestea au fost pentru mine cele mai tensionate zece minute din tot concertul. Dacă în rucsac era o bombă? Nu râdeți! În capitale de soare pline, mie îmi cam țâțâie curul la chestii de gen. M-am gândit și că am venit să mor eu prima, nemetalista amețită, când sala era plină de supărați adoratori ai demonilor. Un atentator s-ar fi făcut rău de râs în fața șefului când ajungeau la bilanț. M-am mai gândit că ar putea fi momentul meu de glorie, în care m-aș arunca peste ghiozdan și greutatea mea mi-ar fi fost în sfârșit de folos și ar fi înăbușit explozia, eu devenind o martiră pe veci menționată de James la toate concertele viitoare. După zece minute, băieții s-au întors cu încă patru beri și mie mi-a venit inima la loc.

Se sting luminile, muzică crescendo, vin artiștii. Aplaudăm, ne bucurăm rezervat și stăm cuminți. Soțul dă să se dezlănțuie, se ridică în picioare, își ia chitara imaginară și dă-i și cântă. Eu, pac, pac cu pozele, căci eram parte din echipa de emisie a concertului, când observ ceva interesant. Numai soțul simțea expansiv concertul. Lumea stătea pe scaun, savura muzica în mod meloman și eventual dădea ușor din cap.

În față, un minunat Gandalf bătea ușor ritmul cu mâna pe genunchi. La dreapta, o familie tradițională formată din bunica, mama, tata și copilul, împodobiți cu tatuaje, creste și păr semi-ras, savurau concertul în cel mai mare calm posibil. Septuagenarul din stânga mea și-a pus niște dopuri în urechi și a scos o cola. Îl invidiam.

Începe Enter Sandman, care de obicei aruncă sala în aer. Soțul aproape făcea gaură în podea. Un pic în spate un tip stătea cu ochii închiși. Avea și dopuri. Vreau să cred că nu adormise. Lângă el, stătea un tip chircit care se mișca ușor. Mi-am dat seama că dădea cumva din cap în timp ce stătea jos și simula cântatul la tobe.

James își dă jos chitara după două ore în care a dat și sufletul din el. Arena explodează în aplauze. Fuck me, nu dormeau. În interiorul lor era o petrecere. De fapt le era teamă că dacă se manifestă, ar arunca ei arena în aer. Poate s-au prins că înfrânarea oricărei manifestări a emoțiilor e ce înseamnă să fii cu adevărat un dur. Sala aia era plină de super grei și soțul meu era doar un latin papă lapte care trebuia să stea cu ceilalți papă lapte în fața scenei și nu la mezanin cu oamenii serioși.

Pentru corectitudine istorică trebuie să specific că într-un sector vecin am văzut cel puțin 15 oameni care simțeau și ei concertul ca soțul meu. Probabil emigrați români.

Despre Metallica, numai de bine, să reziști două ore cu o așa sală îi o treabă.

În august e concert Nightwish la București. Vrea cineva să meargă cu soțul meu? Fac eu cinste.

PS: Dacă vreți să beți un aquavit, adică țuica suedezilor, nu așteptați să luați o sticlă din aeroport. Legea suedeză nu le dă voie să vândă alcool către călători din statele din UE.

3 thoughts on “Fanul Metallica aparent anesteziat

  1. Unde a fost concertul? Am fost si eu (a fost primul meu concert de genul), dar nu au fost scaune, iar atmosfera, chiar faina. Si oamenii plasați oarecum după cât de calmi erau (cei care chiar aveau spiritul in ei mai aproape de scena – la fel, in centrul sălii – iar ceilalți mai mototoli așa ca mine, ceva mai departe. Am avut dopuri (ne-au dat la intrare), altfel nu as fi rezistat.

    Like

Comments are closed.