Pentru fata brunetă din autobuz

Dragă fată brunetă din autobuz, care azi plângea că s-a despărțit de el și care probabil nu va citi niciodată această scrisoare,

O iubire după care plângi așa tare e o iubire care te-a făcut să plutești, să râzi nebunește, să chicotești în tine, să dai din gene și să vezi cum lumea se mișcă cu încetinitorul, să respiri primăvara ușoară ca un fulg, să crezi că pentru câteva ore, poate zile, pământul se rotește numai pentru voi, să crezi că trăiești ceva ce nu a mai trăit nimeni niciodată.

Când nu o să mai ai lacrimi de plâns și uitarea o să muște încet din povestea asta, întoarce-te către o bătrânică grăsană cu ochelari supradimensionați din autobuz și zâmbește-i știind că ai trăit unul din rarele momente din viață care te lasă fără aer, care te aruncă în nori și îți dai seama cât de sus ai plutit numai după cât de tare doare căderea.

Iar data viitoare, când o să îți zici să fii precaută și să te păzești, lasă prostiile astea, uită-te spre abis și lasă-te să cazi în nebunie cu toată forța ta.

No, acuma, șezi, plângi și ia de ascultă și asta https://soundcloud.com/dncliberty/ane-brun-all-my-tears-peaky-blinders-dnc-liberty-edit