linii nesăbuite

te uiți în oglindă și nu te mai recunoști. contururi ciudate și umbre se ascund rușinate de privirea ta. când întorci capul ies iarași la lumină. nesăbuitele, le-ai prins cu colțul ochiului. știi că sunt acolo și că în curând o să se instaleze ca acasă la ele.

te uiți la forma ciudată pe care o ia corpul tău și cauți cu mâna finețea lui trecută. cauți cu mâna liniile pe care le-ai învâțat atâția ani și degetele îți tremură speriate peste forme noi, necunoscute. când au apărut oare? când ai fost înghițit de costumul ăsta. nu, nu ești tu, tu ești tot acolo dedesubt, așa cum erai când soarele îți zâmbea în față și nisipul scărțâia sub picioare nepăsător la urma pe care o lăsai.

te uiți la costumul nou și o întrebare te sufocă. cît timp va trece până va fi înghițit de un costum și mai urât? cât timp va trece până se va pune încă un strat și încă unul și încă unul, până te vei sufoca complet sub ele și nu se va mai vedea nicio urmă din tinele pe care îl știai tu?

acoperă oglinda. acoperă ochii. aleargă. aleargă înapoi. nu te opri, nu te poate prinde din urmă. aleargă. râzi. fugi nebunește și apoi aruncă-te cu toată puterea în ce a mai rămas din timpul ăsta care se va dizolva sub straturi noi de linii nesăbuite.

One thought on “linii nesăbuite

  1. Shiiit… you mean we’re not gonna die young at an old age? Dar daca, peste 20 de ani, ne putem cumpara kit de botoxeala si liposuctie de folosit in casa? Gata in 50 de minute, cat faci o ciorba. Perfect mother’s day gift:P Hai, la multi ani, ca viitorul suna bine!

    Like

Comments are closed.