Ecuația succesului unui proiect

Cu o lună înainte să se întoarcă soțul meu minunat, am zis că după ce vine îmi iau lumea în cap și plec în concediu trei săptămâni. Treiii, daaa, treiii.

Nu m-am dus. În schimb pe zi ce trecea mă durea tot mai tare stomacul. Într-o echipă, ne tot chinuiam cu clientul să mergem în producție. Și prima dată pune el presiune să terminăm foarte strâns, noi credem că terminăm, după care vine el cu modificări peste modificări, după aia ne destabilizăm noi total din cauza grabei, după care pare că suntem la liman, iarăși cere lucruri noi, iarăși ne luptăm, ne dăm seama că nici noi nu stăm prea bine, ne tremură curu în păpușoi și săptămâna asta, mai bine zis chiar azi, mergem live. Și deocamdată nu a pușcat nimic. Azi, de pe la ora patru am simțit că nu mă mai doare stomacul.

Măi… îs tare mândră. Nu a mers nimic ca uns și am făcut o groază de greșeli, dar îs mândră că niște oameni au decis să treacă peste probleme și să caute soluții pentru orice situație și să mergem mai departe. De asta îs mega ultra mândră.

După mândrie, cred că tocmai am descoperit ecuația successului unui proiect, unde prin succes se înțelege că se face release într-un timp relativ mulțumitor și pentru client și pentru echipă.

Un proiect reușește când:

Energia creativă a echipei este mai mare ca  suma energiei necesare pentru a dezvolta cerințele proiectului și cea a energiei consumate pe prostiile făcute de client și de project manager.