Mantra pentru dat în bară

Hai. Ridică capul. Uită-te la mine. Știu, doare. Da, ai dat-o în bară. Nu, nu sunt alții de vină. Tu ai dat-o în bară. Rău? Nu știu ce să zic. Poate că azi ți se pare că rău. Mâine poate o să crezi altceva.

Inevitabil? Da. Toți o dăm în bară. De ce te aștepți ca tu nu? Ah, nu trebuia să o dai în bară? Poate că da. Poate că nu.

Și ce vrei să faci acum? Să îți mai plângi puțin de milă? Ok. Cât vrei? O oră? Două?

Vrei să fugi? Da, poți face și asta. Păcat că nu o să vezi cum poți drege ce ai făcut. Ce faci data viitoare? Fugi iarăși?

Hai. Spăla-te cu apă rece. Ce-i prostia asta? Unde crezi că ajungi dacă totul e simplu și nu faci niciun pas greșit? Îți zic eu unde. Niciunde. Ai scuze? Așa, și? Toți avem.

Știi care o să fie diferența dintre tine și ceilalți care au scuze? Tu o să îți pictezi zâmbetul pe față și o să faci tot ce poți să repari și numai după ce ai făcut tot ce ai știut o să te las să te dai bătut. Da. Atunci poți pleca, dar cu capul sus și pregătit de ape și mai dure.

Hai Izmaile. Toate pânzele sus!

 


Dacă vreți să vă arătați susținerea față de scriitorul de serviciu încercați cu un like/comment. Scriitorul se hrănește din aprecieri. 😉