Despre două nunți mai puțin tradiționale

Erau ultimele zile ale lui 2000 sau 2001, nu îmi mai amintesc exact. Mama și tata strânseseră bani, numai ei știu de unde, și mi-au luat un bilet la Atlassib până la soră-mea în Franța. După 40 de ore ajungeam în sudul Franței și mă pregăteam să gust țara care îmi furase sora. Soră-mea lucra serile, după școală, la un restaurant indian. Noaptea de revelion nu făcea excepție. M-a parașutat la niște prieteni până la 11-12, după care am plecat cu toții într-un club. Cele 40 de ore de drum își faceau simțite urmele, așa că m-am pus într-un colț pe o bancă și ma uitam la lume. Lângă mine s-au așezat doi tipi. Unul dintre ei era incredibil de frumos. M-am făcut că nu îi văd și mi-am continuat observarea lumii. Când m-am întors cu privirea către ei, erau îmbrățișați și se sărutau îndelung. Am rămas privindu-i și nu îmi venea să cred. Era prima mea întâlnire cu un cuplu gay. Mi se părea ciudat cât de normali păreau și totuși erau gay.

De atunci nu am mai întâlnit cupluri gay mulți ani. În schimb am avut un prieten care era obsedat de sex anal. În același timp era extrem de vocal împotriva “poponarilor”. Și totuși visa tot timpul la sex anal. Mi se părea ciudat cât de normal părea și totuși ce își dorea.

După alți mulți ani am întâlnit doi colegi, total gay și total deschiși cu asta. Mi se părea ciudat cum și-au asumat toate atitudinile care au venit cu manifestarea deschisă a preferințelor lor. Mă gândesc câteodată dacă băiatul cu sexul anal și-ar asuma deschis preferința. Nu că ar fi ceva anormal la asta, dar nici că ar fi considerat prea normal de mulți.

Băieții ăștia vor să se căsătorească în curând, ca orice cuplu normal cu visuri normale. Nu o să o poată face în țara lor, aici ei sunt anormali. Eu cred că anormal de curajoși doar.

Acum unii o să ziceți că sunt pro-gay și o să îmi transmiteți tot felul de gânduri bune. Nu sunt pro-gay. Nu sunt anti-gay. Mi se pare ceva atât de normal că nu se mai pune problema de pro și anti.

Ionel, Mihai: felicitări! Cred că se zice tot Casă de piatră!

 

 

One thought on “Despre două nunți mai puțin tradiționale

Comments are closed.