Mulțumiri de la balcon

Am băgat azi un picuț de stres cu o echipă cu un release un pic neașteptat. Ceva de genul: dimineață  la 9 știi că nu o să poți face release că nu merge totul, la 10:00 intri într-o convorbire cu clientul și îi spui să meargă învârtindu-se că nu putem face release din cauza lor și la 10:08 închizi telefonul cu convingerea că e foarte important pentru el să facem release-ul (adică m-au prostit…). Stăm să punem țara la cale, găsim soluția care împacă și capra și varza și viermele și lupul, băieții se super mobilizează și la 5 seara trimitem către client artefactele de instalat, strângem din buci și release cu succes.

Clopotele au cântat, porumbeii au zburat, soarele a apus, iar băieții au plecat acasă învăluiți în ceață, cu mantiile fluturând în vânt. Totul părea minunat. Numai că la 8 seara, ca o proastă în cap, îmi verific mailul și ultimul lucru primit e un mail de la șeful băietului care a rulat artefactele în care îi spune lui exclusiv well done!, iar noi toți fraierii stăm în CC și privim uimiți.

Adică stai așa. Well done pentru ăla care a dat cei trei clici care instalează aplicația, a cărui job e să instaleze aplicațiile și pentru care instalatul e muncă de rutină? Serios? Cumva nenea a fost la un curs din ăla șmecher de Cum să fii un șef mai bun și a învățat că zilnic are un număr de 14 laude pe care trebuie să le distribuie aleatoriu printre angajații săi? Mă gândesc să îi răspund la email să îl rog să rezerve câteva bucăți pentru echipa mea, așa vreo 11 pe zi, că măcar le dă la sigur.

Că îmi fac mie capul calendar zilnic nu-i bai, dar amu chiar m-or enervat! Și să nu îndrăzniți să ziceți că poate a greșit!

După capul meu mic, mulțumirile și lauda sinceră se fac personal, umil și fără public, că nu suntem la circ să aplaudăm ca focile de pe margine. Am mai observat că cei mai mulți colegi sunt extrem de stânjeniți când sunt lăudați în public, ba chiar își cunosc efortul și valoarea și fără momente de gen, dacă există cele private. Sunt cazuri când felicitările trebuie făcute oficial și în scris, dar atunci sunt pentru a lăuda un lucru extraordinar și de cele mai multe ori pentru a bifa performanța unei echipe și a sublinia munca lor deosebită.

Bine zic sau nu?

 

 

 

One thought on “Mulțumiri de la balcon

Comments are closed.