Eu, magazinul de pantofi și soțul meu

Am fost azi să îmi cumpăr pantofi și pe când mă plimbam prim magazin mi-am dat seama cum alesul pantofilor seamănă incredibil de tare cu alesul bărbaților.

Pantoful elegant cu toc înalt – M-am tot învârtit în jurul lui, l-am tot pipăit. Ce eleganță, ce piele plăcută, ce frumos arată piciorul în ei și totuși i-aș purta numai la ocazii, care sunt prea puține. Oricât m-aș învârti în jurul lor, nu îi pot purta zilnic. Picioarele m-ar durea îngrozitor și aș fi într-o echilibristică continuă. La fel și bărbatul stiletto, superb, scump, bun de dus la petrecerile de firmă și…imposibil mie de purtat.

Bocancul – Talpă sigură, ține încheietura bine, poți călca strâmb fără probleme că te susține oricând. Perfecți toamna și iarna, excelenți prin noroaie și gropi, nu te lasă niciodată la greu. Dar vaii, sunt atât de urâți și în fiecare vară ți se face dor de nebunia unor sandale ușoare. La fel și bărbatul ăla bun, pe care nu l-ai iubit niciodată, dar cu care stai pentru că e atât de comod.

Sandalele cu paiete, sclipici și numai șireturi – Așa de ușoare și de ușuratice, arată totul și mai nimic. Le iei ușor, le lași ușor și după un sezon ești gata să le arunci pe altă pereche. Acesta e bărbatul aventură nebună și trecătoare. La fel ca sandalele de vară, lasă pe pielea ta urme de bronz care trec pănâ la iarnă.

Pantofii de sport – Buni de o transpirație rapidă, după care zac aruncați în dulap și nefolosiți până la următoarea tură. Ăsta cred că ar fi amantul?

Cam la ăștia m-am gândit în magazin și am plecat cu mocasinii mei galbeni care străluceau la început, dar acum au prins un pic de praf și au mici urme de riduri, dar au urma mea perfectă și îmi cunosc fiecare bătătură, m-au dus în toate locurile și i-aș purta oricând, indiferent de ocazie. Cumva, oricâți pantofi aș avea în dulap, tot mocasinii mei galbeni sunt prima alegere și cei cu care ies pe ușă aproape zilnic. Ăsta cred că e soțul meu… o pereche perfectă de mocasini galbeni, la care nu renunț oricât de des îmi zice el că sunt ronghioși. 🙂