Viața bio cu salvie și muguri de plop negru

Atâta m-o amețit de cap divina mea blondă soră cu chimicalele și conservanții și spălatul cu oțet și cu produsele bio, că după numai 4 zile de conviețuire, când m-am dus să îmi iau și eu un deodorant, m-am blocat în fața raionului de produse verzi. M-am decis să fac al doilea pas spre o viață mai bună și să îmi iau un deodorant cu 97% ingrediente naturale. 97%, da? Mai mult de atât aș putea obține numai de la apă, săpun și frecat cu mentă proaspătă la subraț. Primul pas spre o viață sănătoasă a fost să am un pic de răbdare să o ascult și să înregistrez tot ce zice, păstrându-mi în același timp nonșalanța celui care se uită la tine și îți transmite doar din zâmbet că vorbești niște prostii enorme.

După achiziția deostick-lui cu pricina, miercuri plec la serviciu ca o floare înmiresmată de salvie și muguri de plop negru, fără niciun pic de BPA, aluminiu, talc și alte minunății de transpirație blocante. Pe la prânz parcă nu mai prea miroseam a salvie și începusem să miros, așa, cumva mai acru. Parcă miroseam a transpirație. Pe la trei nu mi-am mai mișcat mâinile prea mult și nu m-am mai mirosit deloc, căci nu mai avea sens. Cam puțeam.

M-am gândit că totuși poate PH-ul meu e alterat de atâta festin culinar și frații mai mari au întotdeauna dreptate, mai ales surorile! Joi o iau de la capăt. Mă spăl mai bine, mă dau cu și mai multă salvie. Ahh, are și provitamina B5. Ce fainn. Pe la prânz încep iarași să miros mai degrabă a lămâie decât a salvie, dar cumva un miros tare plăcut de transpirație curată, nu transpirație din aia de autobuz stătută bine și nici miros din ăla de deodorant de o zi îmbâcsit bine cu transpirație. Mai degrabă aduceam a țărăncuță cu flori în păr și cu ie albă, proaspăt venită de la culesul fânului. Am aplicat iarați metoda nu_ridica_nicio_mână ( ceea ce e foarte dificil pentru un om care vorbește mai tot timpul cu mâinile și probabil asta a cauzat și mai multă transpirație), dar m-am mirosit insitent toată ziua. Pe la ora patru miroseam la fel de îmbietor a transpirație proaspătă. Parcă era ceva minunat în acest deododant natural.

Când am plecat spre casă un tip mi-a zâmbit șăgalnic și atunci am realizat ce se întâmpla. Deodorantul meu natural, prin calitățile lui unice de a nu bloca și îmbâcsi transpirația, a permis feromonilor mei să fie simțiți și adulmecați de acest mascul alfa. Chiar și eu i-am adulmecat și mi-a plăcut de mine.

La naiba, blondo, nu puteai și tu să devii divă bio prin liceu și nu acum la bătrânețe?