Mi-aș face de lucru, dacă tot nu am destul

De vreo două zile sunt la o conferință pe tărâmuri străine și stau și ascult și mă tot minunez. E o conferință organizată de niște cehi și are participare preponderent din zona Cehia, Slovacia, Polonia, un pic de Germania și un pic de Ungaria și se pare că și un mic pic de România.

Cănd am ales conferința, m-am uitat și la audiență pe lângă subiecte, în ideea că, deși nu ne place de multe ori, suntem într-o zonă în care se face preponderent nearshoring, offshoring și outsourcing. Sunt puține companii de produs pe piața noastră și puține start-up-uri, iar piața de IT lucrează, în mare parte, la produsele clienților, cu ideile clienților și cu companiile clienților. Asta ne duce la constrângeri pe multe planuri și ne face ca toate floricelele pe care le auzim pe la conferințe să ne pară pe pășuni verzi de companii de produs și cu care noi efectiv nu avem ce face când ne întoarcem acasă. Miros bine florile? Daaa. Le putem planta pe gazon la noi? Puțintel.

Cu ideea asta în minte, am ales conferința la care sunt, sperând că o să atingă subiecte din lumea noastră, dar numai floricele au răsărit în calea mea.

Întâmplător am ajuns la masă cu tatăl conferinței și îl întreb pe ocolite cum aleg speakerii și tot pe ocolite îmi zice că e magia lui. Okkk, atunci îl întreb direct de ce nu povestesc și despre nearshoring, offshoring, outsourcing și primesc un răspuns care m-a dat pe spate total.

Zice nenea așa: ”That is not a good business. You should get out of it and build your own business. If you care just about your salary you stay in companies like this. That is wrong. You should do your own business.”

Mno, mă enervez și îi zic că ”dude, sunt oameni pasionați care vor numai să scrie cod fain și nu vor să își facă firma lor ci numai să facă chestii faine. ei lucrează pentru companii, companii care fac nearshoring, și au ceva leaderi pe acolo care vor să le facă viața mai bună și vin la conferințe și ar avea nevoie de inspirație…”

Dude îmi zice atunci: ”Then I cannot help you. This conference is for the real agilistas, the entrepreneurs.”. Mno, la începutul conferinței am aflat că omul cu costum și cratavă e diavolul în persoană, acum am aflat că nu sunt nici măcar agilistă. deși așa scrie pe badge-ul meu. L-am lăsat în plata domnului și m-am întors la friptura ațoasă pe care am decis să o savurez ca un adevărat agilist.

Am o întrebare și o idee.

Întrebare: Se poate să fiu groaznică în a alege conferințe sau să am așteptări aiurea. Îmi puteți recomanda o conferință care să abordeze probleme ca cele de mai sus?

Idee: De ce nu ne facem noi la Cluj-City o conferință care să fie despre oameni reali cu probleme reale și cu soluții reale și să ne aducem noi speakeri care s-au lovit de problemele noastre?

Așa…pe persoană fizică…fără nicio companie în spate. Cine sare acum cu mine?

4 thoughts on “Mi-aș face de lucru, dacă tot nu am destul

Comments are closed.