Aș fi pro-avort chiar dacă…

Fără să mă gândesc nicio clipă la drepturile femeii de a decide ce se întâmplă cu viața și corpul ei, aș fi pro-avort, chiar dacă odată cu punerea lui în ilegalitate s-ar întâmpla și următoarele:

Ar deveni ilegal ca în școli să nu se facă educație sexuală.

Ar deveni ilegal ca o femeie să nu fie vizitată de două ori pe an de un medic de familie și să nu i se ofere gratuit sprijin contracepțional.

Ar deveni ilegal să îți abandonezi copilul.

Ar deveni ilegal să nu îți iubești copilul.

Ar deveni ilegal să nu ai cu ce îți hrăni sau îmbrăca copilul.

Ar deveni ilegal să îți abuzezi fizic sau psihic copilul.

Ar deveni ilegal ca orice om să abuzeze fizic sau psihic un copil.

S-ar introduce pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru violatori și pentru orice agresiune în cuplu.

Dacă toate asta ar deveni legi, dacă s-ar putea cuantifica cumva pedeapsa pentru ele și dacă ar fi și aplicate, tot aș fi pro-avort pentru că să iți nenorocești sufletul are efect numai asupra ta și e o crimă mult mai mică decât să nenorocești sufletul și viața unui nevinovat.

Dacă imaginea asta v-a lăsat cu un nod în gât, gândiți-vă că acolo sunt 50.000 e oameni. România are peste 60.000 de copii instituționalizați din cauza abandonului sau abuzului parental și Dumnezeu știe câte mii de alți copii care o duc mai rău acasă decât într-un orfelinat.

Și dacă nici acum nu vi s-a pus un nod în gât, uitați-vă la o emisiune ca asta  și o să înțelegeți de ce nu avem altă opțiune decât să fim pro-avort și pro-educație sexuală, fără ca măcar să apucăm să deschidem subiectul opțiunii femeii.