Cu Project Managerul la psiholog

Mă chinui cu un client de săptămâni întregi și nu reușesc nici picurată cu ceară să ajung pe aceeași lungime de undă cu el.

Azi îi bine, mâine nu mai îi bine. Azi îi explici ceva și pare că înțelege, mâine afli că de fapt nu a priceput nimic. Azi îți zice că e ok aplicația, mâine povestește cu cineva și își schimbă părerea. Azi îmi răspunde la mailuri, mâine îl sună direct pe omul de vânzări și îi răspunde lui verbal la mailul meu. Azi zice să facem mâine un meeting, mâine îl sună tot pe colegul să îi zică că nu știe de ce avem nevoie de meetingul ăla.

Îmi vine să îl iau de gât și să îl dau de toți pereții, numai să nu vadă echipa nimic. Cred că oricum s-au prins că merge ca naiba treaba cu omul ăsta, dar dacă mă apuc și eu să mă plâng atunci de unde motivație să ducem proiecțelul ăsta la sfârșit?

Și cum stăteam eu așa și mă enervam în tăcere, un coleg de echipă îmi zice:

  • Rux, am stat față în față cu omul ăsta. I-am explicat cum funcționează aplicația pentru a zecea oară și am avut o revelație. E prost. De aia nu ne înțelegem cu el. E pur și simplu de un intelect sub medie.

Mi-a venit să îl iau în brațe și să îl pup și să plângem apoi împreună. Da măi, omul ăsta e, cum ar zice o prietenă faină, challenge-uit cognitiv.

Acum că i-am pus un diagnostic, ce naiba facem mai departe?  Poți să îți dai demisia din proiect pe motiv că nu ai nicio șansă să te înțelegi cu omul ăla, când rolul tău în proiect e să te înțelegi cu orice fel de om și să rezolvi orice problemă? Adică, dacă ți-ai da demisia ar însemna că ai renunța? Adică, dacă renunți înseamnă că nu ești în stare să te descurci în orice situație? Adică, ești sigur că ai făcut tot ce ai putut? De ce nu ai rezolvat să fie schimbat omul ăla? …Ce de întrebări care nu pun Project Manajerul nostru într-o lumină prea bună.

Am o singură concluzie. Cu un client slab cognitiv și cu un Project Manager slab de nervi, proiectul o să ajungă fix la naiba, dar nu ne dăm niciunul bătut!

5 thoughts on “Cu Project Managerul la psiholog

  1. Ce zicea omu cu bautele si dirty jokes e treaba verificata cu astfel de oameni.
    Pot sa te citez cu “challenge-uit cognitiv”?

    Like

  2. zic si eu, dar fara suparare: pune un mascul in locul tau. sa bea&manance impreuna, sa spuna glume porcoase, sa fie un pic misogin. S-ar putea sa mearga cu clientul asta si sa-l manipuleze mai usor 🙂

    Like

Comments are closed.