Lasă-ți laptopul pe masă

Prima dată să cântăm scurt împreună pe melodia asta Hai afara la zăpadă , folosind următoarele versuri:
Lasă-ți laptopul pe masăăă
Îți e bine fără elll
Lasă-ți laptopul acasăă
Ești important și fără elll

Doar 3 motive să nu îți iei laptopul cu tine în ședințe/traininguri/întâlniri de orice fel:

  • Creează o barieră vizuală între tine și cel ce vorbește. Când ochii tăi sunt proptiți în laptop și îți iei notițe conștiincios, cel ce vorbește, neavând contact vizual cu tine poate fi destul de dezorientat legat de interesul tău.
  • Dacă îți iei notițe pe laptop, fără să vrei, faci un zgomot care deranjează atât pe colegii tăi cât și pe cel care vorbește.
  • Odată ecranul deschis, este imposibil ca orice mail/mesaj/notificare să nu îți distragă atenția. Iconița aia mică care pâlpâie îți dă senzația unei urgențe false și până nu apeși butonul să vezi despre ce e vorba, creierul tău îți bagă degetele în ochi și în urechi.

Doar 3 soluții:

  • Poți anunța de la începutul întâlnirii că o să îți iei notițe și să întrebi dacă prezentarea va fi transmisă audienței la sfârșit. Așa te asiguri că cel care prezintă știe că îl asculți și ești atent la el. De asemenea afli că poate nu e chiar musai să iei notițe.
  • Poți să îți iei notițe pe un caiet. Cum toți am trecut prin activitatea asta în școală și când vedem pe cineva că scrie suntem destul de siguri că ia notițe, ceea ce e confortabil și liniștitor pentru prezentator.
  • Dacă îi musai, musai și nu poți fără laptop și mai și ști că nu o să iei numai notițe, te poți așeza cât mai în spate ca să deranjezi cât mai puțină lume.

Doar 1 rugăminte:

  • Dacă totuși l-ai luat cu tine și l-ai ținut deschis toată întâlnirea, dacă stai lângă un coleg care îți vede ecranul, te rog eu frumos de tot, nu sta tot timpul pe mail, pe chat sau pe Facebook. O să îi distragi și lui atenția și o să vrea să știe de ce râzi și cui îi dai pupici înapoi și la ce articole ai dat Like.

Dacă nu te-am convins până acum, mai am doar 1 idee nebună:

Cred că mersul cu laptopul la braț peste tot, deși chiar nu e necesar, e un fel de reminiscență a copilăriei noastre negadgetistică. Era o vreme când dacă aveai laptop erai semiZeu. Îmi amintesc când ne plimbam prin aeroporturi cu laptopurile după noi și numai ele ne țineau să nu levităm de importanță. Îmi amintesc când am primit primul laptop deoarece eram într-o poziție unde aveam nevoie de mobilitate. Jur că nici dacă primeam o mărire de salariu nu aș fi fost așa de mândră. Mno..o trecut vremea aia. Oricine are laptop acum. Oricine! Serios! Fiu-miu are colegi cu telefoane mai deștepte decât laptopul meu. Să ai laptop e cam zero acum. Nu zice nimic legat de importanța ta.

Acum să cântăm iarăși împreună:
Lasă-ți laptopul pe masăăă
Îți e bine fără elll
Lasă-ți laptopul acasăă
Ești important și fără elll