Tătici chillax, care nu știu încă ce îi așteaptă

Stau lângă mine. Unul cu un pic de chelie, burtică medie și tricou cu Superman. Celălalt cu barbă mare, jeanși rupți și hanoroc neglijent.

Vorbesc despre Docker, JS, Containere și Schema Forms, altfel spus chestii tehnice pe care le folosesc în proiecte și problemele de performanță pe care le au din cauza lor. Se scarpină în cap, se strâmbă, ajung la o concluzie. Trebuie să rescrie toată partea aia. Se gândesc să meargă să povesteacă cu încă un tip tare. Totul durează cam 10 minute.

Pe drum spre ieșire, cel cu barbă îl întreabă pe cel fără păr: I-au ieșit dinții?. Răspunsul vine cu mândrie: Daa, se luptă cu al doilea. După care urmează o discuție extrem de însuflețită de vreo 30 de minute în care am auzit așa: dinți, înghițit, banană, avocado, eu când eram mic, scuipă afară, 3 lingurițe, cereale cu lapte praf, mestecă singur, bucăți mari, 5 pași în față la nutriție, scuipă peste tot, blender, dormit, feliuțe, lapte, enervant, puii mei, deadline, chillax, mame stresate, viteză, jos din pat…Mi-am pus căștile, e prea multă conversație de mămici pentru mine.

Acuma m-am prins că Supermanii ăștia cu barbă sunt de fapt niște mămici deghizate în duri. Ei sunt tăticii mândrii și supercool care au fost iremediabil atinși de magia pruncilor și cărora nu le mai pasă că nicio bere cu băieții nu va mai fi la fel, că nicio beție până dimineața cu gașca nu va mai fi la fel sau că nicio plimbare în chiloți prin casă nu va mai fi la fel. Și cu toate astea sunt perfect fericiți și cool și chillax sub carapacea lor de duri.

Dar ce nu știu ei încă, e că magia pruncului vine la pachet cu o realitate mai dură și mult mai dureroasă decât cea a nopților nedormite, a pamperșilor explozivi și a mirosului perpetuu de vomă. În următorii 5 ani nu vor mai primi niciodată simple priviri galeșe dinspre iubitele lor, căci aventurile lor amoroase vor avea frecvența și durata dată de programul precis al procreării următoarei minuni căcăcioase.

Încă mai sunteți chillax? 😀

Disclaimer: Orice asemănare cu persoane reale este pur întâmplătoare. Acest post este rezultatul unei ficțiuni, mai puțin revelația finală.