Adevărata tumultoasă viață socială a unei mămicuțe de carieră

Acum vreun an vă povesteam despre tumultuoasa viață socială a unei mămicuțe de carieră. Puteți să vă edificați aici: https://rbanici.wordpress.com/2016/03/25/tumultoasa-viata-sociala-a-unei-mamicute/ .

Ei bine, săptămâna trecută am aflat că în această tumultuoasă viață socială există o mică ruptură care durează câteva zile și sparge complet tiparul. 

Această ruptură se numește delegație.

Delegația perfectă durează exact patru zile, are loc într-o țară îndepărtată, alături de colegi cât mai tineri, mai deștepti și fără copii, în limitele posibilităților. 

În  ziua unu,  după drum și agitație, se ia o cina ușoară și apoi mămicuța descoperă ceva incredibil. Camera ei are o cadă mare și ea ar putea face o baie de vreo două ore. La un moment dat sare speriată din apă. I s-a părut că aude un copil strigând după ea, dar nu, nu era al ei. E complet în liniște și poate să mai lenevească o oră. Eventual, după asta va suna o prietenă să îi povestească că e singură în delegație.

În a doua seară, mămicuța noastră deja e pe val. Cina cu colegii? Cum să nu! Un club după aia dacă vremea e încă tânără? Cum să nu! Dar prima dată un telefon rapid acasă. Sunteți bine? Da. Și eu. A trebuit să ies cu colegii. Nu, nu am avut de ales. Sper să nu stăm mult. Vă pup

Ce cină ciudată. Să vorbești două ore și să nu scoți niciun cuvânt despre prunci. Și mai ciudat e că lumea nu a stat în loc de când nu a mai deschis ea MTV-ul. Cum?  Ionel e cu Monica? De un an? Și ea de ce nu știe nimic? Ahh, ea nu mai fumează și nu a fost nici la petrecerea de Crăciun. Elon Musk? O jignire. Evident că de el știe, doar îl urmărește pe Facebook.

În ziua a treia trebuie să mai bifeze în liniște o singură chestie. Se cheamă shoppingul_pasiunea_mea, că doar nu poate merge acasă cu mâna goală. Acuma, dacă își cumpăra ei mai multe decât celor de acasă…asta e, doar ea a muncit în delegație și trebuie să se răsplătească cumva. 

Ziua patru, un timid început de dor de casă lovește, așa că repede la aeroport și țuști acasă.

Groaznic în delegație.  Groaznic!