Și atunci s-a întâmplat Ada

Băiatul meu cel mare și panseluțele au în comun aceeași delicatețe și fragilitate amestecate cu îndârjire și forță. Altfel spus e ca o panseluță de fiecare dată când e pus în situații noi sau trebuie să meargă într-un loc străin sau să vorbească cu copii străini. Mai bine ar săpa o groapă în pământ și s-ar ascunde tiptil decât să se joace cu un copil străin în parc sau și mai oribil să vorbească cu el.

Cu tone de răbdare și trilioane de exerciții de inspirat-expirat ne-am chiuit să fim cât mai Zen și să îi respectăm preferința, dar să îl expunem încet la situații noi așteptând să își învingă anxietatea.

După o experiență ratată cu înotul, ne-am zis că la ce păianjen e, am putea să îl ducem la cățărat. Deja eram pregătiți să stăm oră de oră cuminți în sală cu el, ca nu cumva să se trezească singur, să se sperie și să înceapă să plângă. După vreo patru sesiuni de cățărat, a trebuit să îl duc eu la sală. Mi-a interzis să plec și o oră lungă și chinuitoare am respirat doar prin branhii, căci probabil praful de magneziu care zbura prin sală mi-a pus tot sistemul în panică, iar nasul meu a refuzat să mai ia aer.

Următoarea dată când îl duc îmi zice să îl aștept afară că merge singur să se schimbe în vestiar la băieți. Hopaa.

După aceea îmi zice că pot pleca numai să îi spun când mă întorc. Hopaaa.

La întoarcere mă pupă și îmi spune să aștept să se schimbe și plecăm imediat. Hopaaa.

Ceva misterios se întâmpla. Plecăm, își ia covrigul și mă întreabă când vine data viitoare. Hopaaa.

Incredibil. Am găsit în sfârșit ceva ce îi place. Am strălucit tot drumul spre casă și m-am felicitat pentru ideea mea. A mea! Da? A meeeaaaaa!

Ajungem acasă, se pune în pat și îmi zice gânditor:

– Mama, Ada cum o să arate când o să fiu eu mare?

– Probabil cam ca mine dragă, dar cu siguranță tot blondă, înaltă și zveltă. Tu cum ai vrea?

– Cum zici tu mami. Mama, oare o să mă ia în echipa ei de cățărători?

-Poate că da. Îți place de ea?

Și-a ascuns capul sub pătură și s-a apucat de chicotit.

…….

Și așa s-a întâmplat Ada (pentru care probabil s-ar juca și cu păpușile. ;))

7578149-i-love-you-hand-sign-expression-by-boy-in-love-with-red-glossy-flying-balloons-in-the-shape-of-love-text-concept-design-vector-illustration-art