Ziua 1 după șoc

Cred că ați observat că nu scriu veci despre firma la care lucrez pentru că am încercat să țin cât mai departe blogăreala asta de locul meu de muncă, dar acuma nu mă rabd. Mai povestesc aventuri, dar nimic clar despre noi, unde noi a fost până ieri ISDC.

No, ieri pe la prânz am aflat și noi oficial, ce jumătate din Cluj știa de nu știu când, adică că am fost cumpărați și de către cine. Apare slide-ul cu anunțul și liniște, încă un pic de liniște și încă un pic mai multă liniște. Ca să traduc liniștea, probabil a fost cam așa:

secundele 1-3: FUCK MEEE!

secundele 3-5: FUTU-I MAMA MĂ-SII!

secundele 5-7: CUM NAIBA?

secundele 8-10: NO, MĂ.

Sună fain Joining forces, numai că tot ce am auzit noi e că am fost cumpărați. Nu e prima dată, dar e prima dată când suntem cumpărați de o companie care are deja o locație serioasă în același oraș. De aici marele șoc. Dacă ne spuneau că fondul de investiții care ne deținea pachetul majoritar ne-a vândut altui fond de investiții, eram în zona de Meah.  Dar suntem preluați complet de altă firmă de software. Putea să apară orice nume acolo și era același picaj de fețe.

Lăsând deoparte melancolii de toamnă și de copii rupți de la mamă: că ne mutăm de la 300 de oameni la 3000 de oameni, că ne pierdem senzația de firmă de apartament spațios și ne mutăm la zgârie nori, că nu au aceeași structură ca noi, că nu au aceeași cultură ca noi, că ne dăm rozul pe portocaliu, că dacă nu au cafea bună ca noi și că dacă la Iulius Mall nu e așa de fain ca la Polus Mall… hai să luăm aer, să trolăm la maximum, dar să ședem calmi până terminăm tranziția. Și asta o spun ca o anxioasă ce sunt. 🙂

Eu nu am mai văzut așa de aproape o fuziune la dimensiunile astea și mai mult, în aceeași locație. Sunt mega curioasă cum o să se facă și cum o să funcționăm mai departe. Mă gândesc că sau facem rahatul praf sau scoatem o chestie faină.

Așa că: may the force be with us!

Dacă peste 9 luni Endava o să își schimbe numele în ISDC e pentru că ăsta e planul nostru secret. Suntem un cal troian!

Dacă nu ne reușește, ISDC-ul va exista și după noi: http://www.i-s-d-c.com/, dar într-o formă mult mai sexi!

 

 

29 thoughts on “Ziua 1 după șoc

 1. Nu știu cum Clujul știa deja de o luna, eu am aflat la sfârșitul zilei de joi, în comunicatul oficial de pe mailul Endava. Cel puțin în UBC nu a circulat Radio Șanț așa de bine în cazul fuziunii, cumpărării, zi-i cum vrei.
  Ziceai de firma de apartament: e tot același drac și la Endava pentru majoritatea lumii. Atâta că apartamentul e la un anumit etaj, nu la o anumita firmă.
  Despre cultura nu mi-a fost niciodată frică; cultura o fac oamenii, și dacă e o cultură sănătoasă adusă de un om fain, e acceptată rapid și de restul.
  Eu unul văd asta ca un val enorm de angajări în Endava. O sa dureze ceva pana când o sa ne amestecăm (bănuiesc ca nimeni nu vrea sa amețească echipele și proiectele pe care lucrați acum), și de-abia aștept sa bem ceva împreună la corporate events.
  Ce îmi pare rău e ca nu păstrăm sediul de la polus (părere personală, nimic confirmat intern în Endava), eu stau în Floreşti 🙂 Și mutarea echipelor ISDC se va face doar după ce e gata noul UBC, peste drum, unde acum e doar groapa de fundație. Deci mai ai de așteptat pana când sa afli dacă mâncarea e mai buna sau nu.

  Like

  1. Se pare ca avem contract pe cladirea aceasta pana in 2019, asa ca poate ai oportunitatea sa lucrezi aici dupa ce incepem sa ne amestecam, caci sigur o sa fie un proces de durata.
   Aparenta asta de angajare masiva e ce ingrijoreaza multa lume pentru ca ea inseamna asimilare completa la “metodele” noii companii. Eu sper ca nu e numai o angajare masiva ci un mergere facut destept.

   Like

 2. Rux, îmi place mult articolul și cred ca surprinde ce mulți dintre noi am trăit. Pentru mine ISDC a fost și este o mare familie, o firma calda și onesta, matura, cu oameni minunaaaati. Sentimentul de nostalgie e firesc și îl simt pana în măduva oaselor. Eu, una, nu mă imaginam sa lucrez în alta parte. Nu vad nimic dramatic si tragic in asta, e doar LOIALITATE – un sentiment mai rar in it-ul clujean. Dar iată ca lucrurile se schimba și noi o data cu ele și sunt curioasa și deschisa sa învăț și sa mă las învățată.

  Like

 3. Las’ ca si moldovenii de la Endava sunt ok, nu doar olandejii.. 🙂 Am supraviețuit “socului” si când a plecat Marcel, acuma deja aveți antrenament.
  (asta cu DNA-ul comun normal ca nu o crede mai nimeni, ISDC-ul cel puțin acum 7-8 ani nu avea multe în comun cu Endava, din fericire 🙂 )

  Like

  1. Cred ca la partea de DNA-ul e vorba de valori si practici comune, nu ca ne tragem toti din maimuta 😀
   Oai, mai stii cum a fost cand a plecat Marcel?

   Like

 4. Welcome to our big family guys!

  Don’t worry; be have good coffee an a fabulous view!

  We are now the biggest kid on the block 😉

  Regards, Remus

  Like

 5. Intotdeauna cei din isdc au avut o inclinatie catre drama si bineinteles ca acum nu se face exceptie.
  Stii bine ca cel putin 70% din isdc stiau de cumparare de cel putin o luna si toata lumea era curioasa cand se face miscarea si cu ce detalii. Voit (sau nu) chiar si managementul din isdc trambita marea scimbare fara a da niciun detaliu. Mai mult…in isdc nimic nu sta sub capac.
  Cat despre firma de apartament…exagerezi f mult. Voi aveti mai multe procese decat majoritatea firmelor din Cluj.
  Parerea mea e ca ar trebui sa lasati tragedia si sa va bucurati ca vasul care se scufunda a fost salvat de unul mai mare si mai stabil.

  Like

  1. In primul rand, poate nu e chiar bine sa generalizezi caci daca toti avem tendinte spre drame atunci cei 4-5 ani pe care i-ai petrecut la noi ma gandesc ca te-au atins si pe tine in sensul asta. 😉
   Legat de firma de apartament spatios, ma refeream strict la marime, credeam ca metafora apartament vs zgarie nori e destul de sugestiva sa te duca cu gandul la volum.
   Legat de cine stia si ce, sorry dar eu am alta imagine din interior, dar poate sursele tale sunt si de data asta mai bune si mai multe ca ale mele.

   Mi se parea ca ce am scris e destul de sincer, optimist si deschis, dar daca tu o vezi ca o manifestare dramatica si tragica inseamna ca nu mi-ai receptionat mesajul bine si poate in timp o sa ne reglam frecventele de comunicare, caci acum o sa avem mai multe oportunitati de a comunica.

   Like

 6. De dinafara vazut e rasul lumii cum incearca departamentele de marketing sa vopseasca faptul “desfiintat prin cumparare” cu chestii de gen DNA asemanator, fortele merguite si altele.

  Like

  1. hai ma Attila, ca nu e vopsit. cred ca dna asemenator a fost sigur parte din decizie si forte merguite e cu siguranta, ca o sa fim mult mai multi. 😉 vezi, deja vad numai partile bune 😀

   Like

    1. Da mai Attila, dar nu o lua ad literam. E vorba de valori si practici comune, ca era mai dificila integrarea intr-o companie fundamental diferita. Sau e fundamental diferita si nu stiu eu? 😀

     Like

   1. Sincer, eu personal sunt bucuros, sunt lucruri bune care se intampla in ambele parti. Cred ca e in beneficiul tuturor sa incepem sa le discutam, ca fiecare parte sa-si corecteze minusurile. Insa nu vad nici un motiv sa fie cineva pesimist. E o prima data si pentru noi la dimensiunile astea, ceea ce ofera oportunitati pentru toti. Remarca initiala e buna: in aceeasi locatie. Eu cel putin nu vad motive sa fiu pesimist, e un proces prin care o sa trecem si noi si voi.

    Tranzactia financiara nu a celasi lucru cu integrarea. Eu vreau sa invat lucruri de la voi, si sper ca o sa gasesc oamenii care sa vina sa-mi zica despre ele.

    Like

    1. Ma bucura ce zici tu aici. Nu pot vorbi in numele celorlalti, dar eu nu sunt pesimista, dupa primul oau a lovit curiozitatea mai mult decat igrijorarea 🙂
     Cat despre chestii de invatat, cred ca sunt foarte multe de ambele parti.

     Like

Comments are closed.