Copilul meu e muncitor serios

Copilul meu tocmai a fost promovat la poziția de Muncitor Medior. Da, ați auzit bine. După scurte negocieri cu șeful lui și după o ședință în care i s-au explicat implicațiile unei promovări pe lângă cele financiare, am decis de comun acord această mișcare.

Am luat frumos creta și am notat pe tabla din camera lui noul salariu și noile reponsabilități pe care le are pe poziția lui. Trebuie să își strângă toate jucăriile, să pună masa, să arunce gunoaiele, să-și pună hainele la loc, să-și strângă papucii și să se ocupe de reciclarea de hârtii și plastic.

IMG_20160812_214612

 

Totul a început acum câteva luni când tot încercam să îi explicăm cam cât costă un Lego Nexo Knights, ce înseamnă 100 de lei pentru o gospodărie și de ce un Lego de 300 de lei e exorbitant. Era cam aceeași perioadă cu începutul Internshipului de la serviciu și nu știu cum am început să povestim despre poziții și juniori, mediori și seniori. Am văzut că discuția îi aprinde un beculeț așa că l-am întrebat dacă crede că e destul de mare ca să aibă și el un serviciu și să muncească pentru un salariu. Pruncul a zis entuziasmat că da, visând deja la munții de Lego pe care o să îi cumpere, așa că a primit fișa postului de Muncitor Junior. Ideea am regăsit-o la Laura Markam, deci e validată de oameni mai deștepți ca noi.

Avea de făcut patru chestii simple la care am agreat împreună și avea un salariu de 10 lei. Când am văzut că banii nu îi ajung deși îi tot strângea să își cumpere mult visatul Lego i-am propus să facă chestii extra ca să primească bonusuri. Așa că s-a apucat de strâns jucăriile și din camera fratelui său, de pus haine la spălat sau de aspirat. Nu le face perfect, dar le face și pentru astea primește 2-3 lei în plus. Zilele trecute a venit cu mine la cumpărături, mi-a ținut pungile pentru legume, le-a cântărit el singur, după aia le-a aranjat pe bandă și la final le-a pus în coș. Badaboom, bonus 3 lei.

Cum treaba merge brici am zis să îl promovăm și să trecem pe listă cam tot ce nu face benevol și fără o sută de comentarii. Așa a ajuns Muncitor Medior, a primit mărire și are mai mult de lucru ca înainte.

În fiecare seară stăm cu revista de Lego în față și ne uităm la ce își va lua la finalul lunii când o să aibă destui bani. Cu ocazia asta a învățat și câte săptămâni are o lună, câte luni are un anotimp și că Fortrex-ul și-l poate lua peste 3 anotimpuri pentru că e foarte scump și trebuie să strângă mulți bani. Deocamdată strânge bani. A decis să nu cheltuie nimic și în fiecare zi de salariu stă și își re-numără toți banii.

Am observat că înțelege mai bine valorea banilor, că se chinuie să aibă răbdare și să nu își cheltuie banii, că e mult mai atent cu ce vrea să își ia și că de fiecare dată când vede monede prin casă ne întreabă dacă poate să le ia și dacă nu, ce trebuie să facă pentru ele.

Deocamdată e uimitor pentru noi. 🙂

Ignorați decorul și vedeți pruncul la muncă:

IMG_20160822_092310

 

One thought on “Copilul meu e muncitor serios

  1. Pingback: Vara în care a crescut – Ruxandra Banici Blog

Comments are closed.