Mică incursiune în gândurile unei vânzătoare prețioase

Pleacă! Lasă-mă în pace! Mă uit mai bine în jos, poate pleacă.

Eu: Bună ziua. Îmi puteți arăta vă rog un ceas?

Mda. Parcă văd. Q&Q, nu? E numai vina lui iubi că nu mi-a găsit loc la Swarovski. Acolo poate îmi luam și eu niște diamante mai ieftine și vedeam lume bună.

Ea: De care?

Eu: Un Fossil. Le aveți în față.

Ia auzi: în față. De parcă eu nu știu că sunt în față. Trebuie să fiu calmă, așa mi-a zis mami. Nu are rost să mă stresez pentru oricine. O să fiu delicată și drăguță cum m-a învățat ea.

Ea: Care?

Eu: Cel cu brățară maro.

Drăgută, drăguță, dar nici chiar așa. Evident că vrei ceva de pe raftul de jos. Dacă tu ar trebui să te apleci atâta toată ziua ți-ar mai scădea și ție fundul. Fii atentă ce sandale are. Arată ca alea de la reducerea reducerilor. Asta nu cumpără nimic. 

Eu: Ce drăguț e.

Mamă, ce unghii neîngrijite. Mai dă și tu fată cu ojă sau cu ceva. Când le văd pe astea neîngrijite îmi e clar de ce eu îl am pe iubi și ele nici măcar o verighetă. 

Eu încerc să îmi închei brățara mai bine să îmi stea mai strânsă pe mână.

Ea (pe un ton foarte iritat): Nu mai trageți așa de ceas.

Oai, ce m-a inervat. Pe lângă că e vacă neîngrijită, îmi mai și strică ceasurile de care nu are bani. Și mor dacă mai intră din astea în magazinul meu. Nu am timp de pierdut cu din astea care se uită numai prin vitrine. 

Eu: Mulțumesc. ( și ies pe ușile larg deschise fără gând să mai cumpăr vreodată ceva de la magazinul respectiv)

Ia uite la ea ce s-a ofuscat. Îmi strică ceasurile și tot ea iese pe ușă ca furtuna. Data viitoare nici nu mă mai ridic de pe scaun pentru una din asta. O să îi zic lui iubi să mergem în concediu la mare, undeva fain la All Inclusive, poate în Turcia. Sunt prea obosită și stresată cum mă chinui toată ziua să vând ceasuri la sărântoci din ăștia.

2 thoughts on “Mică incursiune în gândurile unei vânzătoare prețioase

  1. Parca m-am vazut pe mine… Evident, in postura cumparatoarei. 😀 Eu cred ca am fata aia care impune replica incarcata de politete: Dumneavoastra ce (pana mea mai) doriti?!

    Like

Comments are closed.