Balaur mic și nervos

Cred că îi schimbăm numele balaurului în Pistofucilă ( de la englezescul Pissed Off-ucilă, în traducere liberă Călcat pe coadă rău de tot). Nu știu dacă o fi vârsta sau planetele nealiniate sau hormonii, dar de câteva luni avem un nou membru în familie. E cel care pare a fi tot timpul nemulțumit, tot timpul miorlăit, tot timpul vrând altceva decât are, tot timpul plictisit și tot timpul explodând sau tâindu-și capul dacă trebuie să facă orice nu e exact cum vrea el. Are doar două moduri de funcționare: copil super adorabil care zice și face chestii foarte faine sau copil foarte nervos și în explozie. Nimic altceva între aceste stări diametral opuse, iar trecerea de la una la alta e aparent fără niciun tipar, pare a depinde de umiditate și de mișcarea curenților ascendenți.

No, dacă vă e milă de copiii singuri pe lume și nu vreți să mai vedeți unul, nu ne dați și nouă vreo idee, vreun articol, un pont, ceva…orice? Dar ceva testat de voi pe pruncii voștri cu aceleași simptome, că eu am epuizat goagălul și nu am găsit încă rețeta magică.

Ceva de genul: 7 pași simpli de supraviețuire cu un copil de 5 ani sau Cum să treci peste un weekend fără să îți dorești arzător de sâmbătă la prânz să te întorci la serviciu sau Părinți, există și alte soluții decât să vă apucați de băut.

5 thoughts on “Balaur mic și nervos

 1. Nu stiu de ce, dar suna al dracu de cunoscut! al nostru are 3 ani, 9 luni. Poate asa sunt specificatiile de fabricatie. Nu am dibuit inca butoanele de intors, ca nu a venit cu manual. Noi avem in schimb noroc cu cele doua bunici care actioneaza ca paratraznet din cand in cand.

  Like

  1. Bunici. Ce fainnn. Stii cumva pe unde se dau bunici, ca mi-as lua si eu vreo trei, sa am una si de rezerva! La 3 ani stiam ca trec prin criza totul sau nimic. la 5 ani nu ma asteptam sa mai traim asta, mai ales ca ma gandeam deja ca rationeaza mai mult si mai bine…

   Like

   1. E posibil sa fie un puseu de crestere, asa reactioneaza ale mele. Dar, din pacate, nu am nici o reteta. Rabdarea e o solutie de moment.

    Like

Comments are closed.