Superman vs Captain Planet

Povesteam zilele astea cu un coleg despre ce fac eu toată ziua și mă gândeam că nu fac prea multe efectiv. Mai mult vorbesc, predic, explic și ajut prin viu grai. Dar ca să explic asta ar fi trebuit să îi explic prima dată câte feluri de Team Leaderi cred eu că sunt pe lumea asta. Nu o să pun pe listă decât tipurile care îmi plac, căci nu vreau să dau în critici.

Din punctul meu de vedere sunt două moduri în care poți să fii Team Leader/Scrum Master/Delivery Manager – oricum s-o chema cel ce ajută echipa să se organizeze și să obțină rezultate cât mai bune:

Primul mod e cel mai simplu și mai generator de satisfacție pe termen scurt și mediu pentru Team Leader. E născut din dorința de a ajuta cât mai mult echipa să aibă succes și să se poată concentra la maximum pe muncă. Acesta e Team leaderul Superman. El e cel ce se ocupă de toate problemele, clarifică nelămuririle, e o legătură permanentă între echipă și client, organizează întâlnirile, se ocupă de toate tool-urile non-tehnice, se asigură că există reguli și că ele sunt aplicate, negociază cu clientul estimări, scop, schimbări, ajută pe oricine cu orice, motivează și o broască țestoasă beată și mai aliniază și planetele de șapte ori pe zi. E ca pita lui Dumnezeu. Când își ia concediu, niciodată mai mult de două săptămâni, șandramaua începe să se clatine. Nu se clatină pentru că echipa nu ar fi bună, ci pentru că echipa nu știe ce și cum trebuie să facă, deoarece nu au fost expuși la partea aia pe care oricum ei o consideră ”yuckkksss!. V-ați prins că e prizonier în propriul castel construit din cele mai bune intenții? Sunt contexte în care e foarte bună această abordare: proiecte scurte, strânse și rapide, rulate de echipe destul de mature. În alte cazuri poate ar fi bine de regândit misiunea acestui om, foarte eficient de altfel.

Al doilea mod e mai complicat și aduce satisfacție pe termen mediu și lung pentru Team Leader. E născut din dorința de a construi o echipă puternică și de a-i face să funcționeze binișor în orice context. Aceasta e Team leaderul Captain Planet. Scopul lui este să plece în concediu o lună și singurul email pe care să îl primească să fie acela că nu și-a plătit factura la Orange. Practic el trebuie să ”crească” echipa ca mentalitate, înțelegere a nevoilor proiectului și  înțelegere a clientului și limitărilor, ca împreună să facă tot ce face Super Man-ul anterior. În fine, aproape tot, lui îi rămân ceva exceluri, cu siguranță. 😉 Este costisitor pe moment pentru echipă ca timp și ca ieșire din zona de confort, dar pe proiecte lungi cu o echipa medie ca număr și experiență, ar putea fi cel mai bun lucru posibil. E un mod de lucru dificil și pentru Team Leader pentru că nu vine natural. În mod natural oricine vrea să fie cât mai util zilnic, nu să pară că aruncă totul pe echipă și că se scarpină în nas toată ziua.

Pentru echipe mari care rulează pe termen lung, cred că e necesară o combinație de Super Man cu Captain Planet. La astfel de proiecte există o nevoie mai mare de sincronizare din cauza dimensiunii și posibilei complexități funcționale și de comunicare, dar ținta ar trebui să fie cam tot pe acolo: să poată pleca în concediu minim două săptămâni și să nu îi scrie decât Orange-ul.

V-ați prins de diferență? Dacă nu, dați o geană mai jos:

captain_planet_a_p