Cu cizmele cu noroi în viața mea

Ați văzut vreodată un copil jucându-se cu seturi de cărămizi? Atent, încet, pun cărămidă peste cărămidă și construiesc o chestie care le place numai lor. La final se uită încântați la ea, își închipuie că e ceva, se joacă cu pasiune, iar în cel mai neașteptat moment, cu o savoare maximă, le trântesc de pământ ca să se sfarme bucăți bucățele.

Știți cine se mai joacă așa? Noi. Noi, ăștia care am decis ”conștient” să facem copii. Ne-am clădit frumos viața piesă cu piesă până când într-o zi a urlat reproducerea în noi și ne-am decis să dăm cu totul de pământ și să ne facem lumea țăndări.

Nu te uita așa la mine, că asta am făcut cu toții. După care, odată ce avem pruncii în casă începem să facem calcule cât mai avem până îi putem lăsa în siguranță măcar trei zile cu bunicii ca să trăim și noi ca niște adulți. Mda, ăla de lângă tine, care e la fel de vinovat de urletul reproducerii, e partenerul tău. Îl mai știi? Cel cu care te țineai de mânuță prin parc și care putea face ca prin magie ca totul să fie minunat. Da, el e! Nuu, nu e numai individul care cumpără medicamente, umflă roțile și duce gunoiul. Seamănă cu copii, așa îl recunoști.

Vă plăcea să vă uitați la filme împreună? Nasol. Vă plăcea să luați masa la restaurant duminica? Nasol. Vă plăcea să aveți cea mai curată baie din lume? Nasol. Vă plăcea să beți dimineața cafeaua pe terasă? Nasol. Vă plăcea să mergeți în cluburi să dansați până în zori? Nasol. Să mai insist?

Vara e cel mai nasol. Concediu la mare? Haaaa Haaa. Pregătește lopățelele și găletușele și colacul și cremele de protecție solară și sprayul de țânțari și pălăriile și umbrela și gustările și după ce le-ai întins pe toate pe plajă e vremea să plecați în cameră căci vin orele cu soare puternic.

Dar da, sunt super drăgălași și nu îți mai poți închipui zilele fără ei și pot intra încălțați cu cizme cu noroi la tine în viață și să îți trântească de pământ castelul și tot ești ok.

Nu te înmuia acum! După ce fac vreo șapte ani am auzit că putem să le luam telefon și Tintag și îi găsim oricând și oriunde. Poate mai bogați în vocabular și purtări, dar trebuie și ei să învețe că viața e grea.

Hai liberare!!!!