Scurtă listă pentru ședință

Am fost săptămâna asta la întrunirea unui mic grup de lucru. M-am așezat frumos pe un scăunel în spate până au venit colegii. Începe ședința și văd că aproape TOATĂ lumea era sau cu laptopul deschis sau își verifica telefonul. Mi-am zis că no, cine știe…

Cum stăteam eu așa mirată am prins la un moment dat privirea disperată a celui ce venise să prezinte grupului ce a lucrat, care căuta la masă o pereche de ochi care măcar să mimeze că îl ascultă și că nu are ceva mai important pe laptop sau pe telefon.

Așa că m-am ridicat să îmi iau niște apă și fără jenă m-am uitat în toate monitoarele și telefoanele. Ce credeți că am văzut? Mailuri de serviciu, mailuri de yahoo/gmail, facebook și gazeta sporturilor. No mă! Plecând de la premiza că nimeni nu a fost târât acolo cu forța și că scopul grupului e unul de a face schimb de experiență, atunci e al naibii de urât și de lipsit complet de respect ce se întâmpla.

Mi-am făcut după aia, o mică radiografie și mi-am dat seama că și pe mine mă fură de multe ori telefonul în ședințe.. căci nu sunt cu nimic mai brează, dar jur pe roșu că nu mai fac!

Vin cu una bucată listă de folosit la intrarea în ședințe. Dacă nu bifezi nicio linie atunci sigur poți aștepta o oră până să îți verifici telefonul sau mailul. Dacă bifezi vreo linie sau ceva de genul, atunci poți anunța de la început că aștepți ceva important și că îți ceri scuze.

 1. Ești C-ceva, Head-ceva, Manager de ceva sau Director de ceva și dacă nu răspunzi la mail sau la telefon în secunda aia rămân fără loc de munca 6532 de oameni.
 2. Ești singurul care are cheile de la firmă.
 3. Ști sigur că ai lăsat apa curgând când ai plecat de acasă.
 4. Aștepți din minut în minut o super cerere în căsătorie pe Facebook.
 5. Ai primit mesaj că între orele 9 și 17 o să îți fie livrată comanda de la eMag.
 6. Ești în campanie electorală.
 7. Dimineață, când ai plecat la serviciu, părea că soția/pisica/hamsterul o să nască.
 8. Echipa ta tocmai face un release mortal în producție și ar putea să te sune să aprinzi și tu o lumânare dacă treci pe lângă vreo biserică.
 9. Aștepți răspuns la un interviu de angajare la altă firmă.
 10. Ai copiii răciți dar i-ai dus totuși la grădiniță.
 11. Ai lăsat-o pe soția ta să îți ia mașina, deși are permis luat numai de trei luni.

Dacă nu bifezi niciuna dar ”și mori” dacă participi la ședința aia atunci mai bine nu te duce. Dacă te duci totuși, fă adunări, scăderi și înmulțiri în cap, că așa măcar poate scapi de un viitor alzheimer. 😉

 

4 thoughts on “Scurtă listă pentru ședință

 1. Eu imi iau mereu telefonul cu mine pentru ca numarul meu de telefon este dat ca numar prim de urgenta la scoala si gradinita. Mi s-a intamplat sa ma sune spontan ca a vomat unul din copii si trebuie sa il iau acasa, desi dimineata nu a dat nici un semn ca ar fi bolnav. M-au mai sunat cand David era la cresa sa vin repede ca a alunecat in baie si s-a lovit la cap si trebuie dus la urgenta, chestii de-astea…Dar chiar nu ma uit la nimic pe el, il tin doar pentru urgente. Am in sedinte intotdauna un caiet cu patratele si imi fac notite, in rest chiar incerc sa ascult. In caz extrem ma joc biscuite pe caietel eu cu mine 🙂
  Oricum cred ca ne prostim de la o zi la alta, sincer. Am sosit azi noapte din Romania si am fost vineri la intalnirea de 20 de ani de la liceu. Era trist sa vezi cati fosti colegi erau la mese uitandu-se pe telefoane. Pur si simplu nu le-am facut o fotografie pentru ca eram si trista si mirata si sper sa mi se stearga curand si imaginea din minte.

  Like

Comments are closed.