Primăria, roșiile cherry și cărăbușii

Dimineața pe răcoare scot și eu pruncoșenia la plimbare și mă bucur în liniște de frumusețile orașului nostru. O plimbare matinală te ajută să observi lucuri la care în mod normal nu te-ai uita și asta mai ales când pruncoșenia doarme fericit.

Buun, o întrebare: De ce există pancarte cu ”Acest parc a fost reamenajat de către Primăria Ursuleții de Vede”? Adică, scopul Primăriei e de a pune coada la pară, nu de a amenaja chestii prin oraș? De ce e nevoie de ditamai pancarta care să ne anunțe că primăria și-a făcut treaba pentru care există, altfel spus și-a câștigat banii pe care îi primește? Cine oare ar trebui să amenajeze parcuri? Moș Crăciun, Zâna măseluță sau Primăria?

Mi-am amintit brusc că am văzut una și mai tare în alt oraș. Ceva de genul: ”Acest trotuar a fost amenajat de primarul Gheorghiță Brânza”. Ohh, deci el a venit și din buzunarul lui a scos banii ca să amenajeze trotuarul ăla? Sau era an electoral și îi țâțâia fundul că lumea nu o să știe care primar a făcut trotuarul?

De mâine, vreau la birou să las peste tot postit-uri pe care să scriu: la masa asta a lucrat Ruxandra, ședință organizată de către Ruxandra, task pus în Jira de către Ruxandra. Altfel îmi e teamă că lumea nu o să știe că eu chiar lucrez, nu numai zâmbesc frumos din spatele monitorului.

Am mers și la piața amenajată tot de Primărie și mi-am luat niște căpșuni ”F.F. dulci”. Erau plasați lângă niște mandarine ”F. dulci” și niște roșii cherry ”F.F. dulci”. Nu am rezistat și am întrebat dacă nu au și roșii normale, nu dulci. Nenea m-a îndreptat către capătul tarabei unde aveau roșii ”F. deosebite”. Cred cu sinceritate că nenea ar trebui să se angajeze la Primărie la divizia de marketing sau PR. Ar putea face pancarte mult mai inspirate de genul: ”Acest magnific parc a fost reamenajat în mod F. frumos de către conștiincioasa Primărie…”.

Și ultima mea dilemă de weekend: Voi aveți vreo idee de ce se sinucid cărăbușii de mai, pe Donath pe lângă American Village? Știu ei ceva ce noi nu am aflat încă?

Later edit: Am aflat ce e cu carabusii: http://radiocluj.ro/2016/04/15/invazie-de-carabusi-fermierii-furiosi-copiii-bucurosi/ . Sunt rai si invadatori de fapt 😀