Vineri seara la urgențe

Aseară, pe când lumea începea să se strângă pe la case, bucuroasă că e vineri, pruncul meu cel mare era protagonistul unei super coliziuni trotinetă-bicicletă. Am dat o fugă la urgențe să ne asigurăm că totul e ok la cutiuță și să verificâm dacă nu are nevoie de niște cusături la ochi.

Cum vineri seara toți copiii din lume decid să se îmbolnăvească, normal că sala de așteptare era ticsită. Am așteptat, până la triaj, îndeajuns încât să schimbăm priviri și să ne familiarizăm cu posibilele boli ale tuturor din sală. Erau toți cu febră, tuse și răceală, de la bebeluși la copii măricei. Stăteam om în om la un moment dat și devenea sufocant și iritant pentru toți.

Atunci am auzit un părinte de rasă pură exclamând: ”Vai, ce de țigani.”. Și da, erau mulți. Și da, miroseau rău. Și da, probabil aveau păduchi. Și da, vorbeau ciudat și prea tare. Și da, nu vroiai să te freci de ei. Dar, și dacă ai gândit și ai simțit toate astea, tocmai pentru că ești rasă albă, pură, școlită, îmbrăcată bine și cu părul începând să albească ar trebui să știi că trebuie să taci din gură.

Trebuie să taci din gură pentru că:

  • Copiii lor sunt din start afectați de malnutriția mamei în perioada sarcinii și după aceea de a lor.
  • Majoritatea nu au doctor de familie pentru că nu se uită nici naiba la ei, de aia merg așa mulți direct la urgențe.
  • Când pruncul se simte rău nu îl ține nimeni înfofolit în casă, îi dă panadol roz, dulce cu lingurița și îi face ceai de tei cu miere și lămâie. Ei sau se vindecă de la sine sau se agravează serios și ajung la urgențe.
  • Majoritatea lor nici nu știu măcar să citească o rețetă sau un prospect și să le dea corect tratamentul prescris de doctor copiilor, asta în caz că au bani să îl cumpere.

De aia trebuie să taci din gură. Că nici tu și nici eu nu avem niciun merit că ne-am născut în familii bune și că mergem o dată la 2 ani la urgențe.

Și da, când am ajuns acasă, din ușă l-am dezbrăcat pe băiet complet, i-am dezinfectat mâinile și l-am băgat la duș. Căci și mie îmi e frică de ce ar putea lua din sălile de așteptare.

Și da, eu azi mă simt rău și știu că am răcit, dar nu știu dacă am viruși albi sau colorați si nici nu conteaza.