Pe pelerina mea va scrie ISO 27001

Am revenit la birou ca o adorabilă panseluță, parașutată din lumea ei de vis în lanul de grâu și am aflat că și eu chiar trebuie să muncesc. Un coleg mi-a zâmbit frumos chiar din prima zi și mi-a propus să îl ajut la proiectul la care lucrează. Ar avea nevoie de un auditor intern care să verifice că implementarea ISO 27001 este pe calea cea bună.

Acuma, s-ar putea că m-a ales pe mine pentru că până atunci toți care aveau ceva timp liber l-au refuzat politicos. Totuși cred că s-a uitat în ochii mei albaștrii și a citit cât de panseluță sunt, deci un candidat perfect. Am bătut palma și m-am apucat să strâng ce am de citit ca să îmi iau certificarea de auditor intern.

A fost și drăguț să îmi prezinte un tip foarte simpatic care face audit extern/intern pentru alte companii ca să facem schimb de idei. Eu nu prea aveam idei, căci nici nu pusesem mâna pe curs, dar sunt câteva întrebări atât de generice că te scot oricând din rahat. Așa că am zâmbit inteligent și l-am întrebat: Care sunt, după tine, calitățile de care are nevoie un auditor? Dragilor, spuse în alte cuvinte, dar cu același efect, încercați să vă închipuiți așa: un tip care are istețimea lui Sherlok Holmes, carisma lui Superman, urletul și forța lui Hulk și poate trece invizibil și să se lupte cu Jokeri ca Batman! Ăsta e un auditor intern! E clar, nu poate fi decât o femeie! M-a vrăjit acest rol de WonderWoman și am ignorat partea cu e mult de lucru, mult de citit, mult de lucru, mult de citit, mult de lucru…

Vraja a durat fix jumătate de zi, până m-am apucat de documentație. Jur că aproape am adormit azi cu capul pe tastatură în timp ce încercam cu greu să trec de a treia pagina a standardului. Sherlok s-a evaporat, Superman a zburat, Hulk și-a dat singur cu un ciocan în cap și Batman și-a rupt batmobilul. E insa prea tarziu ca sa dispar in ceata.

Peste vreo două luni, dacă apar în costum de spandex roșu, să știți că mi-am luat certificarea și Femeia Fantastică e în clădire! Fugiți repede și vă ascundeți cei ce în ISO nu credeți!

PS: Am rămas în gând cu discursul tipului și mi-am dat seama ce creier șmecher avem. El chiar crede că e un Sherloko_Supermano_Hulko_Batman, gata să dea pe jos cu răufăcătorii încălcători ai ISO-ului pentru binele companiei. Dacă nu ar crede asta, și-ar înghiți zilnic în sec cafeaua, urmată de cele câteva mii de rânduri de excel unde monitorizeaza statusul auditului.

o-mai-tineti-minte-pe-femeia-fantastica-uite-cum-arata-la-63-de-ani-foto