7 lucuri care nu vor mai fi niciodată la fel

Am titlu de revistă, nu?

Oricât mi-ar plăcea bezmeticii aștia mici, nu pot să nu mă gândesc la schimbările radicale pe care le-au adus în viața noastră. Jinduiesc, încă, la unele chestii pe care o să le regăsim peste aproximativ 13 ani când, sper că, măcar pe unul îl putem da afară din casă. Așa că luați de aici.

Ce nu v-a mai fi niciodată la fel după ce faci 2+ copii:

1. Un drum liniștit cu mașina – Luați-vă adio de la un drum în care admirați liniștiți plaiurile mândre ale țării și ascultați Greenday. De acum încolo, un drum cu mașina va fi presărat cu urlete, vomitături, întrebări obsesive legate de durata drumului și CD-ul cu rațe, vulpi și bate vântul frunzele pus pe repeat infinit.

2. Un film mult așteptat pe HBO – După ce ai așteptat 3 luni premiera ca să vezi și tu calm, la tine acasă filmul, vei lua țeapă cu siguranță. Ba unul va vrea să vadă desene, ba altul nu poate să doarmă, ba îi apucă brusc foamea, fix după ce și-au pus pijamaua.

3.O conversație cu alți oameni mari – După ce ai făcut copii, parcă toate subiectele normale de conversație dispar brusc și rămân numai cele despre copii. Ne sug atâta energie vitală de devenim niște tâmpiței care nu mai au altele de povestit în afară de prunci și evoluția lor.

4. Un duș mai lung de 7 minute – Oricum nu e bine să te speli prea des. Ți se usucă pielea, folosești prea multă apă și prea mult gaz. Lasă, mai scurt și mai rapid e mai bine! Asta până nu intra unul peste tine să te întrebe cât mai ai sau să se plângă că celălalt face ceva sau că nu are cu cine să se joace.

5. Un prânz relaxant de duminică la un restaurant – Nimic nu v-a merge bine. Nimic! De la momentul în care comanzi mâncarea până când îți vine mâncarea, vor epuiza orice formă de distracție potolită și vor începe explorarea spațiului după posibile distracții. Așa că urmează: fuga după ei să îi aduci înapoi la masă, să le tai fiecare bucată la mărimea perfectă din ziua respectivă, să îi oprești din a folosi toate scobitorile, de a franjura toate șervețelele și de a mușca din toate feliile de pâine. La salvarea feței de masă nici nu te mai gândi.

6. O sesiune egoistă de cumpărături – Te duci în oraș să spargi niște bani pe tine și după numai o bluză și niște pantofi, te gândești să te uiți și la haine de copii. Iei la cel mare ceva, te gîndești să îi iei și la cel mic și le iei mai multe ca ție, dar ce draguțe sunt. După care îți dai seama că ar fi frumos să îi iei ceva și soțului dacă le-ai luat și la cei mici. Și uite așa ai irosit toți banii care erau numai buni de tocat pe tine.

7. O răceală – Dacă ai răcit tu, sigur au răcit și ei. Dacă au răcit și ei atunci sigur nu mai ai timp să te îngrijești pe tine. Dacă răcește și soțul, ai dat cu adevărat de dracu. O răceală într-o familie nu durează 5 zile în care te bagi în pat și suferi în tăcere. Durează 2-3 săptămâni, cât face turul întregii familii. În timpul ăsta jonglezi cu siropuri, aerosoli, aparate de scos muci, termometre, supozitoare, munți de șervețele și eventual chiar drumuri la urgențe. Dacă e și de sărbători, ești salvat măcar de la drumul cu mașina spre părinți sau rude sau alte cumetrii.

Acuma, nu mă luați prea în serios, că nu se întâmplă chiar așa de des cele de mai sus. O vedeți pe tanti din poză? Așa sunt eu zilnic pe sub carapacea asta cu cearcăne. Numai nu vă arăt, ca să nu mă invidiați. 😉

shutterstock_110939762

2 thoughts on “7 lucuri care nu vor mai fi niciodată la fel

  1. :)) hai ca nu-i asa rau cand te duci si tu, dupa ani, la un restaurant mai “pretentios” si copilul face “un experiment” in scrumiera, tu te dai de ceasul mortii sa nu consume toate servetelele si sa nu ude pretioasa fata de masa iar simpaticul chelner vine si zice copilului “cred ca tu o sa te faci cercetator!” ;). Dar cu doi nu stiu cum a fi…

    Like

    1. Zii repede unde ai umbat si cum il cheama pe chelner. Acolo vreau si eu 🙂 Si iti zic dupa ce parere are despre doi cercetatori 😀

      Like

Comments are closed.