Cam cât de greu e să supraviețuiești până la prima oră de Yoga?

De vreo câteva luni mă săcăie, de prea multă tinerețe și bună condiție fizică, ba un genunchi, ba un șold, ba o încheietură la mână. Săptămâna asta am decis să ascult sfatul înțelept al unei prietene și să merg la yoga. Exact! Suntem în epoca post-Bivolaru, deci pot adminte pe față fără nicio teamă de șoc și groază, că o să încerc puțină yoga. Ar trebui să fie fix remediul pentru articulațiile mele, dublat de relaxare și stare de bine.

Ieri dimineață mi-am dat seama că la yoga te îmbraci un pic mai strâmt ca să te poți contorsiona în pace, probabil ceva gen iegări și un tricou. Nu? Dăi și caută și găsesc o pereche de iegări foarte drăguți, numai flori și floricele. Iau pe mine cu un tricou și văd cum se crapă ușor oglinda. Imposibil de ieșit așa în lume, nu mai pot oamenii să își facă asanele în pace de dureri de ochi. Îl iau pe micuț și plec în cartier să caut iegări cât mai negri. Cer mărimea mea și tanti drăguță îmi spune: ”Dar nu cred că aveți nevoie de o mărime așa de mare.”. Se dovedește încăodată că haina face pe om și că într-o geacă largă nimeni nu îți vede fundul!

Am marfa și urmează proba. Ia închideți voi ochii și vizualizați un hipopotam în spandex negru aka PowerPuffHippo versus un hipopotam în spandex cu floricele aka FlowerPowerHippo. Vă doare,nu? Am luat decizia de a sta cât mai în spate indiferent de tipul de hipopotam ales. Și cum nu lăsam eu spandexul să îmi strice ziua îmi văd de ale mele. Urmează o scurtă alunecare pe gresie care cauzează o durere nasoală de șold. Mă întind, dau cu alifie magică, dar durerea nici să plece. Lasă că mă descurc eu cumva! Un PowerPuffHippo șchiop e și mai ușor de ignorat în marea de cursanți zen.

După o noapte ”bună” de somn, durerea e redusă considerabil, așa că nu am nicio grijă pe lumea asta. Dimineața decurge grozav! Pe la amiază dau să îl iau pe micuț de jos și mă proptesc cu genunchiul în colțul unei jucării de lemn. Urmează un urlet de durere și un triplu salt PowerPuffHippo cu aterizare pe mâna dreaptă, urmată de o aterizare pe cotul drept, din cauza durerii cu care a cedat încheietura mâinii drepte.

Bilanțul e așa: una bucata șold stâng cu o durere medie, una bucata genunchi drept cu o durere medie, una bucata încheietură mâna dreapta cu o durere ascuțită. Simt că universul vrea să îmi zică ceva!

Dau tot cu alifie, aprindem o lumânare, spălăm bine picioarele și călcâiele și le facem fine ca un fund de hipopotam și dacă supraviețuiesc până mâine la 9, atunci o să ajung și eu la o oră relaxantă de yoga. Șansele să mă doară toți mușchii, pe care nu știam că îi am, începând cu ora 10 sunt maxime!

Încercați să nu vă mai gândiți la hipopotami în spandex!

https://ro.pinterest.com/pin/344947652680186032/