Iubiri și trădări pe 28B

Săptămâna asta m-am distrat grozav mergând cu autobuzul. Jur că merită să vă luați o oră liberă și să faceți și voi câteva ture, numai ca să ascultați ce vorbește lumea și apoi să vă ridicați probleme morale sau existențiale.

Am ciulit urechile la o poveste de amor cu năbădăi. Actorii principali sunt o ea, o altă ea și un el. O să îi numim de acum încolo Tutuța micuță, Prietena cea bună și Nemernicul, cu vârste între 19 și 23 de ani. Conversația se purta între Tutuță și Prietena cea bună.

Se făcea așa: Nemernicul și Tutuța se iubeau cu foc până într-o zi când Nemernicul nu a mai suportat apăsarea minciunii și i-a mărturisit Tutuței că a înșelat-o cu o altă Nemernică. A fost un moment de slăbiciune pe care îl regretă, dar pe care nu i-l mai poate ascunde Tutuței pentru că o iubește prea mult. Înțelege dacă Tutuța îl va părăsi și îl va durea enorm, dar nu mai poate trăi în minciună. Și vai ce jale și ce greu și cum a putut el face așa ceva și oare să îl lase sau nu, căci era băiat tare bun. Prietena cea bună, o sfătuiește să îl lase pe Nemernic, dar Tutuța noastră e cam îndoită când se gândește ce băiat bun și cum nu a mai putut trăi el în minciună. Nu știu ce au decis căci am stat cu ele numai 4 stații după care eu am coborât.

Dacă aș fi fost eu Prietena cea bună i-aș fi grăit așa: La 19-23 de ani nu te scot afară din casă remușcările și dorința arzătoare de a nu minți. Dacă nu ai planuri pe termen lung, ci pe foarte scurt, faci cumva să te lase fata și tu să rămăi cu fața curată, cam cât se poate.  Dacă ai planuri pe termen lung, taci naibii din gură și când te-or apuca remușcările pe la 70 de ani îi spui atunci. Deci: făcătură maximă!

Numai că trebuie să ajungi pe la 30 plus să te prinzi de asta, pe când la 19 plus mai crezi încă în unicorni roz.

Așa că m-am gândit eu, cu capul meu de 30 plus, că poate traiul în ignoranță face mult bine. De ce să te apuce mărturisirile, dacă nu ajută pe nimeni cu nimic? Ce, dormi mai bine dacă i-ai zis consoartei că te-ai îmbătat ca un porc și te-ai culcat cu alta? Doarme vreunul mai bine, dacă te apucă pe tine remușcările? ( Întrebări valabile numai dacă nu ai tu chef de plecat în lumea largă în scopul regăsirii.)

PS: Tot în autobuz mi s-a etalat, fără niciun fel de precauție, adeverința de salariu a unei pasagere. Știu cum o cheamă, unde stă și cât a câștigat în ultimele 3 luni. Curată nebunie!