Cum am scăpat de o fantomă fără să fac nimic

În scurta și obscura mea existență am fost unul dintre cei mai norocoși ghinioniști în materie de relații sentimentale și nu numai. Am fost părăsită de trilioane de ori și totuși am găsit soțul perfect pentru mine, pe care îl îngrop sau mă îngroapă, depinde cine cedează primul.

O singură dată am lăsat eu un băiat, fin și bun ca pita lu’ Dumnezeu. La scurt timp după împrietenire, când îmi era clar că nu ajungeam niciunde și pentru mine era numai o distracție de moment, am pus capăt relației. Mie mi s-a părut corect să închei cât mai repede până celălalt nu devenea prea serios și făceam pocinogul mai mare. Relațiile astea neîmplinite lasă urme adânci și modelează comportamentul viitor al fiecăruia în următoarele relații. Sunt spirale de bine sau de rău care lasă urme ba pe tine, ba pe celălalt. După trilionele de părăsiri ale căror subiect am fost, inclusiv una cu sala de nuntă plătită, mie mi s-a strâns stomacul că nu am făcut deloc bine omului ăstuia și m-am simțit vinovată, așa…cam 7 ani :). Cumva, de fiecare dată când îmi aminteam de perioada aia, mă gândeam ce porcărie am făcut și dacă mi-am cerut scuze îndeajuns. Evident, totul e pentru pacea minții mele. Cum să fim altfel decât niște primate egoiste?

Azi dimineață pe la 6 când mă plimbam pe Facebook și am dat cu ochii de el, m-am dus repede la profil și am văzut că e căsătorit. Pfuuu, nici nu știți ce m-am bucurat. Mai că îmi venea să îi scriu să îl felicit, așa de fericită am fost. M-am simțit mult mai ușoară fără nici un merit. Pocinogul meu e tot acolo, vanitatea de a crede că am fost destul de importantă ca să las vreo rană e tot acolo și nu am dres nimic cu nicio vorbă. Nu are pic de logică, dar gândul că omul și-a găsit fericirea a fost tare bun pentru mine! 🙂

Nu știu de ce vă povestesc asta. Nu ca să vă mirați de ce femeie nebună sunt și  nici ca să vă simțiți un pic vinovați pentru prostiile pe care sigur le-ați făcut și voi. Poate e numai ca să vă spun că nu e rău deloc să te simți vinovat pentru rahaturile pe care le-ai făcut în trecut. Vinovăția nu repară nimic, dar poate așa ești mai atent la rahaturile viitoare pe care le-ai putea face.

 

 

 

2 thoughts on “Cum am scăpat de o fantomă fără să fac nimic

Comments are closed.