Fuck it, trebuie să și muncim!

Zboară timpul ca nebunul și e aproape gata concediul. Nici să vreau nu pot să îmi pun zâmbetul fericit de ”Yupii, scap de prunci și mă pot întoarce la muncă!”. Voi știți ce bine e să stai acasă, chiar și pentru a avea grijă de un urlător? Nu credeam că o să mă aud vreodată zicând asta, având în vedere dependența mea de adrenalina dată de muncă, dar măi să fie ce bine e să faci numai ce ai chef.

Am colorat, am citit multe cărți, am găsit o groază de bloguri faine, am făcut cursuri mișto pe Coursera, am frecat Facebook-ul, am pierdut ore în șir căutând căni pe site-uri de decorațiuni, am gătit mâncare fantastică ( după ce am avut în sfârșit timp să șed blând și să caut rețete bune), mi-am pilit unghiile la marea artă, m-am plimbat prin tot orașul și am mirosit fiecare anotimp. Fain, măi, foarte fain!

Cum naiba să fac să dau de o căruță de bani? Nu că aș vrea să nu mai lucrez veci, căci îmi e dor și de lucru, dar aș vrea să o fac cu detașarea celui care știe că nu depinde de salariu. Vrând-nevrând dependența asta de bani te constrânge cumva psihic, parcă te inhibă și te face mai moale, mai fricos, mai puțin temerar… Mă văd pe mine și în lucruri mărunte. Când mai scriu câte o aiureală de genul Discuții casnice între El și Ea mă gândesc de două ori dacă e ok să public și să citească și colegii de serviciu. Mai arăt a manajer serios? E compatibil cu munca mea?

Cum să îți riști salariul sau mărirea criticându-ți deschis șeful sau firma? Cum să te arunci într-un start-up când nu ai puși deoparte bani serioși de rezervă? Am auzit asta de multe ori și cred că și eu am gândit-o de multe ori. Evident te doare la banană cât timp nu ai rate, mașină, copii, bone, grădinițe private, concedii la 4 stele… Și așa alegi stabilitatea, te conformezi încet, îmbătrânești încet și uiți de Țara de Nicăieri…

No, hai să bem ceva tare și să ne apucăm de jucat la loto sau de căutat aur sau de găsit strămoși bogați sau soți bogați sau un furt de diamante super inteligent sau o șmecherie de băiat cu ochii albaștrii… Ați da 10 lei pentru fiecare postare șuie din asta? Nici așa nu m-aș îmbogăți, că sunteți prea puțini…

Fuck it… mă întorc la lucru!