Ninja mic și constipat

Încercați să vă închipuiți un omuleț îmbrăcat în negru, cu o uitătură agresivă, care nu salută niciodată și care atunci când îți vorbește este doar pentru a te pune la punct pe o voce ce aduce mai curând a lătrat decât a vorbit. Faceți cunoștință cu Ninja mic și constipat aka Păstrătorul ordinii și ierarhiei între vecini aka Vecinul cu mintea mult prea odihnită.  Cred cu tărie că toți aveți un astfel de vecin în bloc. Dacă nu știți că aveți unul, e doar pentru ca nu l-ați călcat încă pe coadă.

Într-o zi cu soare Ninja mic și constipat s-a trezit cu o durere cruntă de mațe. Nu mai făcuse nimic de câteva zile și era tot mai supărat. A ieșit din bloc și primul lucru demn de ură pe care l-a văzut au fost doi copaci ce se ridicau sfidător în fața blocului. Acei copaci nu se aplecau în fața lui și nu se cutremurau de durerea lui de mațe. Auzise că iernile trecute rudele mai șubrede ale acestor copaci s-au prea încărcat cu zăpadă și s-au rupt. Dacă cumva și ei urmau să facă la fel și să cadă peste mașina fiicei lui, parcată fix sub unul dintre ei? Oh nu! Așa ceva nu se poate. Capul lor trebuie să cadă! Ninja mic și constipat  dă o fugă la administrator și îi comunică că a decis tăierea acelor plante groaznice. Administratorul înspăimântat face ședință de bloc și planticidul este agreat. Ninja mic și constipat  este deja mai fericit chiar dacă știe că nu o să scape niciodată de durerea lui.

După doi ani de la aceste evenimente iată că obțin și toate aprobările de la primărie. Revenim în timpurile noastre, într-o dimineață pe răcoare când plec cu băietul la grădiniță. În fața blocului mă oprește Ninja mic și mai constipat și îmi spune să îmi mut mașina căci vin să ne taie copacii. Întreb inocent ”De ce” și sunt pusă repede la punct cu așa o întrebare idioată. Mă enervez, dau telefoane, fac lobby la administrator și la vecinii noi să se rediscute, dar totul e în zadar. Au aprobări, au un ninja urlător și au, mai ales, prostie adânc în oase. Nu au expertiză care zice că copacii sunt putrezi, astfel fiind un pericol pentru noi și nu au nici minte să vadă șantierul ce se ridică peste drum și de care copacii ăia ne protejează un pic.

Nu pot face nimic pentru copacii ăștia. De trei ori nimic!

După nervi mulți, vine și un pic de minte, așa că am decis că pot face totuși ceva. Anul ăsta vreau sa ma duc la cel puțin trei plantări cu cei de la Tășuleasa. Atâta pot eu și depinde numai de mine! Scot numai niște aprobări de la prunci și de la soț și pot pleca în misiune.

Dacă vă urâți vecinii, hai să plantăm copaci și să ne ștergem de noroi pe preșul lor. HAAAA! Asta da idee bună!

Who’s the Ninja now, motherfucker?

 

5 thoughts on “Ninja mic și constipat

  1. Pingback: Jurnalul unui voluntar amator – Ep1 – Ruxandra Banici

    1. In prima faza ca sa am cu ce ajunge la gradinita. In a doua pentru ca ei taie si daca tu nu ti-ai mutat masina. E numai riscul tau. Nu aveau nevoie de spatiul respectiv.

      Like

Comments are closed.