Diva pe patine

Odată cam la patru ani mă apucă nevoia de adrenalină și purced spre o activitate ”foarte” riscantă pentru corpul meu prea neantrenat și fragil. Îmi lustruiesc patinele și sunt gata de patinaj artistic categoria hipopotam talentat. Îmi iau pantaloni răi și groși, în caz că pic nici măcar fundul meu supradimensionat și moale nu e o asigurare. Îmi aleg o geacă cât mai groasă și mai pufoasă pentru a amortiza orice șoc și pentru a-mi feri coatele de căzături. Îmi iau mănuși pentru a-mi apăra degețelele astea minunate, fără de care nu ați sta acum să citiți prostiile mele. Și asezonez salata cu o căciulă dublă care să protejeze neuronașul Gigel împotriva lovirilor bruște de pereții căsuței lui. Echipată ca un adevărat eschimos sunt gata de aventura de sezon!

Mă încălzesc cu câteva mișcări care îmi confirmă cât de șubredă e carcasa mea și mă pun la coadă. Când, ce să vezi? Învăluită în ceață, înconjurată de un alai, cu clinchet ușor de clopoței, apare o divă a gheții. Ciorăpei lycra  albi cu buline negre de vreo 20 DEN (pentru băieți – mai subțire de atât nu există), fustiță super mini, pulovăraș de lungimea fustiței și jambiere puse delicat peste patine, probabil pentru a ține de cald la încheieturi. Și ce își zice baba în minte, fără a-și dezlipi ochii de la divă? ”Vai măi, o să îți înghețe tăte cele pe lângă creierașul tău deja înghețat cobză.”

Se dă drumul la serie și alunecăm toți Plushenkoii și toate Bonalyurile cu genunchii tremurând și înjurând rău la mașina aia de lustruit gheața, care își face treaba prea bine. După vreo jumătate de oră s-a petrecut și minunea la care mintea mea de găină nu s-a gândit: diva a căzut grațios și fustița a aterizat pe gheața receeeeee receee receeeeee. Haha hihi! Toate babele sunt fericite. Știam noi că o să își tăbăcească curulețul ală gol și ce vânătăi și ce durere. Haha hihi! Și abia acum are loc scena cea mai frumoasă.

Știți de câți tinerei e nevoie să ajute o divă să se ridice de pe gheață fără să i se vadă ce îi îngheța în ciorăpeii lycra?

Știți cam căți stăteam încremeniți și savuram momentul? Pâine și circ, măi. Atîta trebuie satului să fie fericit!