Quality time cu SOȚ

Azi am petrecut momente de neuitat alături de minunatul meu soț. Am auzit că li se spune ”Quality time” și că sunt foarte importante într-o relație.

Era pe la ora 15 și noi beam liniștiți o cafea în bucătărie. Atunci divinitatea ne-a pus în fața unui moment din ăsta de calitate. Din avanpostul nostru de observație numit geamul de la bucătărie, am observat un nene care aducea un covor la bătut. Și brusc avem și noi alt subiect de discuție în afară de copii.

Nenea întinde lent spre foarte lent covorul pe bătător. Își scoate o tigară. Se pune jos pe o bancă și fumează agale. Noi ne uitam fascinați cum trage cu nesaț fiecare fum și înghițim în sec.

Soț spune: 7 minute, cam atât durează să fumezi o țigară.

Eu îi zâmbesc galeș și îi spun: Vai Soț, ce multe știi tu.

Deja simțeam ca aceste moment de Quality time funcționeză.

Nenea se ridică la fel de încet merge și dă O ( una, 1, one, ein, une..)  lovitură pe o parte a covorului, după care stă să se odihnească 5 minute și se uită la stradă. Cu forțe noi mai dă O ( una, 1, one, ein, une..)  lovitură pe cealaltă parte și lasă jos bățul. Apare o tanti care parchează lângă el, vorbesc ceva și dau împreună jos covorul. Tanti pleacă în treaba ei, nenea pleacă acasă.

Ne hlizim un pic din avanpost și Quality time-ul petrecut în semi-tăcere se termină brusc. Deja simțim cum se răcește atmosfera. Dar stați, nenea reapare cu un covor nou. Îl întinde agale pe bătător. Își scote o tigară și se pune pe bancă. Trec încă 7 minute fascinante.

Îl întreb pe Soț: Ce sărăcie face nenea ăsta?

Soț răspunde: Păi și-a zis: Dă-o încolo de babă că aici nu mă vede.  ( Pentru ochi virgini am cosmetizat ce a zis de fapt. Era ceva cu un bipCică așa vorbesc bărbații adevărați și lumbersexualii.)

Eu: Și tu o să zici la fel?

Soț: Daaa! Numa trebe să îmi găsesc alt bătător că de aici mă vezi.

Nenea se ridică și dă agale câteva lovituri pe fiecare față a covorului. Suntem dezamăgiți total amândoi. Ne-a stricat imaginea perfectă pe care ne-am creat-o despre bătrânelul care își păcălește baba atunci când scapă de sub papuc. Ne era chiar simpatic și el dă cu piciorul acestei simpatii unice ca să scoată un pic de praf dintr-un covor. Urât domle, urât!

Lăsând deoparte această dezamăgire, Quality time-ul ăsta e chiar bun pentru familie! Ia să îl ajut eu de acum încolo pe minunatul meu Soț să care covoarele afară. Să nu se prea spetească sărăcuțul de el. Îl pot ajuta și la drumul înapoi. I-aș putea duce și o sticlă de apă să își potoleasca setea și niște servețele umede să își curețe mânuțele delicate!