Și micul Freud îmi spune: Simt că îmi plesnește o venă

Vroiam să vă scriu un post drăguț despre pasiuni, uitare și pierderea identității. Se contura fain în capul meu și era pregătit să prindă viață, avea  mesaj din ăla bun și util. Post din ăla de care vă plictisiți și nu îl citiți până la capăt. Cotidianul însă mi-a dat una peste nas, m-a enervat cu o chestie pe care o tot pățesc și dacă nu v-o zic o să explodeze în mine.

Treaba îi așa: Am stabilit deja că deși sunt minunată, eu sunt o mare tută în unele cazuri. Corect? Corecttt. Unul din cazurile acestea e când cineva îmi cere ajutorul. Creierul meu e posedat brusc de sindromul Maica Tereza și sar mai repede ca iepurele Duracel să ajut, să fiu utilă și să fac să fie bine. Pe lângă asta mai sufăr și de un sindrom rar care se cheamă Uită_repede_și_iartă_orice_căci_toți_oamenii_sunt_buni. În termeni psihologici se cheamă Naivitate în stare cronică sau Prostul satului.

Cine s-a prins de bolile astea două știe și cum poate profita de ele. Așa că, acum vreo câteva zile, cineva cu care nu am mai vorbit de mai bine de un an a avut nevoie de ajutor. Și hopa, rapid un salut; ce mai faci drăguță; de când nu ne-am mai auzit; mă ajuți te rog cu asta?

Micuța Maica Tereza zâmbește galeș, Naivitatea în stare cronică dă ușor din gene și evident că scuip repede tot, dau informațiile, spun chiar să apeleze la mine dacă mai are nevoie de ceva, dau și o sugestie bună și zâmbesc liniștită că am făcut un bine. Trece o zi, două, trei, patru zile și nu primesc niciun răspuns. În schimb aflu de la altcineva că ajutorul a fost folosit și abia atunci mă enervez!

Micul Freud din capul meu mă întinde pe canapea și îmi dă două șuturi. O pune pe micuța Maica Tereza la colț. O ia pe Naivitatea în stare cronică și o închide în debara și mă întreabă tăios: Și de ce ești așa de supărată acum?

Și eu îi răspund: Pentru că nu mi-a mulțumit pentru ajutor!

Și micul Freud îmi spune: Simt că îmi plesnește o venă.

Și iese să bea o tărie și să scoată rotocoale de fum până la următoarea intervenție inutilă. Simte că sunt cel mai prost pacient al lui. Se gândește la o vacanță în Tenerife și la reprofilare pe alt domeniul.

Sfârșit!

No, vedeți cum folosiți ce ați aflat azi 😉