Un cantec si o punga

Daca va intalniti cu vreo mamica cu doi copii si va indeamna sa mai faceti un copil, sa stiti ca nu vrea decat sa moara si capra vecinului. Asta se aplica numai in cazul in care nu aveti bona sau bunici langa voi si sunteti singuri singurei.

Sunt unele zile usoare, unele grele si unele foarte grele. Cum stelele nu sunt aliniate bine suntem in niste zile uber grele. Combinatia magica e asa: rinita in plina lovitura sub centura, bebelus cu durere groaznica de dinti, fara bona, copil mare mergator la gradinita in alt cartier, sot de garda, oras dinamitat cu coloane pe orice drum si in orice directie. Nu ma intrebati cum am ajuns aici, am ajuns si pace.

In aceste conditii merg cu micutul sa il luam pe cel mare de la gradinita. Totul binisor pana la plecarea de la gradinita cand micutul incepe concertul in DO minor. Si dai si urla si dai si urla. Si coloana pe Rosetti, coloana pe Taietura Turcului, coloana pe Horea. Am incercat toate ocolisurile si nu am dat decat in coloane. Ne-am oprit, i-am dat sa manance, l-am linitit un pic si dupa ce l-am pus inapoi in scaun urletele se amplifica.  Ne taram in coloana, cu o mana pe volan si cu una ii zgaltaiam scaunul, infundam suzeta in gura poate-poate si simteam ca ma urc incetisor pe peretii masinii. Si nimic. Dai si urla, dai si jale, dai si tipa.

Cel mare statea langa el cu cea mai calma fata posibila, ii canta ceva si ii hinta o jucarie in fata. La un moment dat dupa 20 de minute de urlete, printre suspine cel mic adoarme. Si cel mare canta in continuare incetisor si il hinta si canta asa: ” Serja Serja nu mai plange/ Te rog nu te porni/ Ca nu te mai pot auzi/ Si sparg geamul si sar afara/ Te rog nu te mai porni”. Folosea melodia de la un cantec de leagan, statea tolanit pe spate si era de un calm incredibil.

No atunci am avut un moment de linistire totala, cum am vazut io numai in filme si am stiut ca o sa fim bine. O sa fim foarte bine. Si am simtit cum brusc nu mai duceam pe umeri un bolovan. O sa ne fie greu, dar noi suntem bine!

E momentul ala al pungii zburatoare din American Beauty… stiti ce zic? No, un moment din asta va doresc si voua cand simtiti ca plesniti nu alta! Sau vi-l imprumut pe minunatul si grozavul meu fiu mare, noroceasca-l norocul tot tot!