Un Project Manager nu doarme niciodata. El vegheaza!

Ieri am primit o veste destul de proasta pentru noi. Doamna care ne ajuta in timpul zilei ca sa reusim sa ne tinem casa in picioare este bolnava si o sa fie operata in curand. Asa ca de azi ne-a parasit si nu ne mai poate ajuta dimineata cand il duceam pe cel mare la gradinita si in unele dupa amieze cand il scotea pe micut afara si apucam sa ma ocup de gospodarirea gospodariei. Treaba nu prea simpla cu adunatura de mancatori, cacatori, murdaritori si dezordonatori pe care o am in ograda.

Vestea ne-a dat un pic peste cap si nu stiu ce faceti voi in cazuri din astea, dar eu am ramas cam muta.. vreo 30 de minute. Literalmente muta, caci tocmai veneam dupa un drum de 2h de urlete si tipete continue are micutului, deranjat groaznic de calatorii cu masina si numai de vestea asta nu aveam stomac.

Bun, catinel si pas cu pas am facut asa: o baie, un consiliu de familie si un plan.

Noi facem consilii de familie ca sa decidem tot felul de chestii. Cel mai des sunt sambata dimineata cand punem la cale weekend-ul. Cel mare e prezent si discutam impreuna cu el ca si cu un adult, desi de multe ori am senzatia ca il plictisim si el se preface interesat. Probabil in timp o sa inceapa sa fie mai implicat si poate o sa ii si placa. Eu ii zic adunare de familie si e tot timpul serioasa, la masa si cu un ceai sau cafea sau ceva lichid in fata. Ieri a fost cu o pizza, asa ca a mers si mai bine.

Bun, ce am discutat ieri pe un ton grav si cu un optimism auto-educat a fost asa: daca ne mobilizam si impartim tot ce e de facut e imposibil sa nu ne descurcam. Tot ce ne trebuie e un plan bun si disciplina. Toata lumea e de acord, asa ca luam foi, carioci si creioane si rezulta o capodopera artistica.

Am desenat o mare pizza. Fiecare felie de pizza reprezinta o activitate muncitoreasca care trebuie indeplinita, fiecare felie are o zi si unul sau mai multi responsabili. Apoi s-a afisat la panou si e gata sa fie folosita.

IMG_20151026_185418

Desenele le-am facut cu cel mare spre distractia lui si am incercat sa pun cat mai des numele sotului meu pe feliile de pizza….asta nu mi-a prea iesit. Noi ne-am distrat si chiar cred ca daca ne tinem de plan o scoatem la capat. In plus de asta o sa avem si dovada scrisa a unei intelegeri cu care o sa ne scoatem ochii cand nu avem chef de munca. Azi suntem toti seriosi si sobri si pregatiti de lupta!

Scopul meu a fost si ca cel mare sa inteleaga ca daca suntem o familie atunci impartim tot si aici intra si munca, nu numai pizza si dulciurile…

No, tineti-ne pumnii ca o sa avem nevoie! Dar, suntem COOOLLL, mai!

Continuare aici: UN PROJECT MANAGER NU DOARME NICIODATA. EL VEGHEAZA! – RETROSPECTIVĂ