mica MARE Provocare..dupa puterile fiecaruia

Nu va cruciti, dar s-ar putea sa vedeti apogeul transformarii acestui blog din unul aparent serios in unul de tutuţă. (am sarit cu diacritica ca altfel nu pricepeati nimic 😉 ) Plus ca e destul de riscant pentru imaginea mea publica nepatata, dar o data traim asa ca hai sa ne facem de cap!

De vreun an ii cant plodului meu ca dulciurile fac rau: ne micsoreaza si ne imbatranesc si ii dau pe numarate bomboane si dulciuri. In acelasi timp eu si sotul meu roim in jurul dulapului cu dulciuri mai rau ca ursul la miere. Ipocrizie curata m-am gandit eu azi.

Tot de vreun an imi promit ca dupa ce micutul face ochi si e destul de mare o sa fiu mai atenta la ce mananc. Nu s-a intamplat nimic inca..si nici nu vad vreun vant aducator de responsabilitate culinara.

Si cam azi mi-am dat seama ca peste trei luni vine Craciunul si e mare macel la purcelusi. Ma gandesc deja cu groaza la a ma deplasa pe strada cu frica sa nu sara careva mai miop la mine si sa atenteze la slanina mea.

Asa ca eu vreau sa ma provoc si sa va provoc la un joc. Stiu ca exista si perfecti printre noi, dar sunt multi altii ca mine care sunt carpe la vointa cand vine vorba de o inghetata buna. Cred ca reusim sa fim tare indulgenti cu noi insine cand e vorba de micile noastre vicii. Jocul asta ar trebui sa functioneze pe principiul angajamentului public si trasului de urechi si incurajarii si de catre altii, nu numai de tine. Evident pe cei cu veleitati de politician nu o sa ii atinga chestia asta…

Am googalit si am citit prin carti si m-am gandit ca daca fac numai doua lucruri aparent minore efectul ar trebui sa fie maxim:

  1. Sa mananc dulciuri numai duminica si cumpatat, caci si Dumnezeu a zis ca duminica e zi de odihna. Exceptie face cafeaua de dimineata.. nu suntem chiar habotnici.
  2. Dupa ora 16:00 sa mananc numai iaurt si/sau fructe&legume. Asta e un pic discutabila, dar mie imi place.

Pana aici e numai supliciu ati spune, dar jocul? Ei bine e asa:

Daca cu sinceritate maxima am pune la borcan 10 lei pentru fiecare abatere, iar in 1 decembrie ne-am intalni si cel care are cei mai putini bani stransi ar primi ca premiu borcanele tuturor.. cineva ar castiga ceva banisori si toti am castiga ceva sanatate si experienta de lupta :D.  Calcul simplu: 10 jucatori, fiecare o bucteaza o data pe sapt, rezulta aproximativ: 1000 de lei stransi la borcan din 15 septembrie pana in 1 decembrie. Asta daca toti suntem cinstiti!;)

No? Care mai doreste? Care mai pofteste? Daca ne strangem minim 5 eu ma bag de luni ( pana atunci am timp sa mai fac niste depozite! 😀 ) si tin eu condica, mailuri, intalniri… tot tot.. fac si un Project plan!

2 thoughts on “mica MARE Provocare..dupa puterile fiecaruia

  1. Pingback: mica MARE Provocare – Cap. 3 | RUXANDRA BANICI

  2. Pingback: mica MARE Provocare – Cap 2 | RUXANDRA BANICI

Comments are closed.